Vuosi takana; markkinointi jos joku on rakennusala

Vuosi takana; markkinointi jos joku on rakennusala

Pian pääsiäisen jälkeen, tosiasiallisesti 14.4.2021 saavutan ensimmäisen vuoden välietapin Perustavan markkinointipäällikkönä. Sen sijaan, että pelkästään hurraisimme yhden työvuoden kulumista tai oman ihon vanhenemista, Perustava ja rakennusala ovat antaneet paljon paljon enemmän!

Hyppäsin uuteen työhöni rakennusalan ulkopuolelta.

Olin toki päässyt aistimaan rakennusalaa yleisesti isoilla kerrostalotyömailla pikimiehen ammatissa, eikä ensimmäinen Helsingin kesätyö vuonna 2007 Viikin tutkimus- ja koetilan saneerauksessa ollut myöskään unohtunut. Kuitenkaan pientalojen perustuksista tai betonirakentamisesta en tiennyt liikoja, vaikkakin vuonna 2014 ehdin niitä vuoden ajan Perustavalla myymään.

Perustavan operatiiviselle puolelle hyppäämistä helpotti aiempi hallitustyöskentely. Parin vuoden kokemus sieltä oli avannut minulle jo syvällisemmin Perustavan liiketoiminnan tarkoitusta ja tavoitteita, eivätkä kaikki henkilötkään olleet täysin vieraita. Täten Perustavan ison kuvan ymmärtäminen saattoi olla karvan verran helpompaa kuin mitä se olisi täysin uuden markkinointipäällikön kanssa.

Rakennusala ja tulikaste

Omat työt alkoivat Perustavan käynnissä olevan arjen tutustumisella. Mitään sen syvällisempiä perehdytyksiä en osannut kaivata, vaikka täällä on ollut aina käytäntönä, että uusi työntekijä viettää ensimmäisen kuukauden työmaalla. Kaivoin taskustani kuitenkin vuoden 2014 työnäytteen Itä-Suomesta perustustenteosta ja tuumasin saavani piipahtaa vielä useampaan otteeseen työmailla.

Viime vuoden keväällä Perustavan markkinointi oli Antti Korven kautta päässyt jo myynnin kaveriksi eturintamaan ottamaan vastaan uusia asiakkaita. Toimitusjohtaja Markku Nenonen osallistui myös markkinoinnin tekemiseen. Hyppäsin kaksikon kelkkaan mukaan ja jokainen saatu tarjouspyyntö tai yhteydenotto pakotti miettimään vastauksia asiakkaiden esittämiin haasteisiin. Asiakkaiden kysymänä opin aina vain enemmän Perustavan käytännöistä ja tarjotuista ratkaisuista.

”Onneksi muuten rakennusalan ja Perustavan opiskeltavaa riittää vielä pitkälle tulevaisuuteen.”

Antti oli aukaissut ladun

Perustavan markkinoinnissa aiemmin yksin työskennellyt Korven Antti oli monessakin mielessä ehtinyt tekemään hyvät pohjat. Uutena markkinointipäällikkönä minun oli helppo kysyä Antilta mitä tehtäisiin juuri nyt ja mahdollisesti seuraavana. Sitä kautta omaksuin aiempia tekemisiä.

Perustavan brändi ja maine olivat erinomaisella tasolla, eikä oranssiin vallankumoukseen hyppääminen pelottanut alkuun ollenkaan. Markkinoinnin tiimiin oli kerätty nippu osaavia ulkopuolisia kumppaneita, joiden kanssa markkinointia yhdessä tehtiin. Sisällöntuotantoa, kuten tekstejä ja kuvia pystyttiin ostamaan talon ulkopuolelta, samoin muuta digitaalisen markkinoinnin osaamista.

Kotisivut digitaalisen markkinoinnin toimistona

Ensimmäisenä näkyvänä projektina ryhdyimme päivittämään Perustavan kotisivuja. Piirsimme paperille auki toivotun sivustokartan ja päivitimme vanhan kotisivupohjan päälle halutut URL-rakenteet. Sen jälkeen sukelsimme teknisten tuotesisältöjen pariin ja kirjoitimme auki kaikki Perustavan tarjoamat palvelut. Tähän työhön saimme avuksi milloin toimitusjohtaja Markun, milloin yksittäisen myyjän Juhan.

”Määrittelimme Perustavan kotisivujen tärkeimmäksi jakolinjaksi ammattilaiset ja kotitaloudet. Todellisuudessa kohderyhmiä on monia muitakin, esimerkiksi vaikka talotoimittajat tai suuret rakennusliikkeet, mutta yksilöllinen kohtaaminen tapahtuu myöhemmin myynnin kautta. Samoin sisällöt on räätälöity eri kohderyhmille.”

Kotisivut eivät tule koskaan valmiiksi

Kotisivujen päivittäminen ei jäänyt pelkästään viime kevääseen. Olemme nimittäin Antin kanssa käyneet lähes joka päivä kotisivujen hallinnassa tekemässä joko päivityksiä tai muita pieniä muutoksia. Aikaa on vienyt eniten blogin ylläpitäminen ja uusien sisältöjen julkaisu. Tietohallintapäällikkömme Kiran Patil on ollut kotisivujen teknisessä kehittämisessä aivan avainhenkilö, ja pystynyt varmistamaan meidän onnistumisen omalla pätevyydellä. Jos Kiran ei tänään tiedä, huomenna hän jo tietää.

”Kotisivuille kytkettiin myös mm. chatbot, uusi interaktiivinen tarjouspyyntölomake sekä helppo uutiskirjeen lataus kaikille rakentajille. Samoin blogi laitettiin uuteen uskoon. Pystyimme tekemään vanhan sivun päälle riittävät muutokset ja työ on kannattanut.”

SEO ja SEM

Meille syntyi heti alkuun Antin kanssa roolitus; minä otin vastuuta SEO-puolesta (hakukoneoptimointi) ja Antti SEM:istä (hakusanamainonta). Vaikka Antti onkin tyyppinä kaikesta uudesta kiinnostuva ja uskaltaa rohkeasti kokeille uusia työkaluja, hänen vahvuudet ovat yhtälailla sisällöntuotannossa, kuten minunkin.

Tosiasiassa Antin varassa on ollut useampikin Perustavan kannalta tärkeä sisältö. Tuotannon lisäksi meidän on aina tärkeä miettiä myös jakelua. Minä taas myyntihenkisenä ihmisenä olen kirjoittanut uusia asiakastarinoita ja laajentanut joka päivä Perustavan betonirakentamisen osaamista verkon puolelle.

Myynnin CRM

Kotisivujen päivityksen lomassa, toinen heti alkuun työpöydälleni uinut tehtävä on ollut myynnin CRM:n jalkauttaminen. Perustava on toiminut rakennusalan digitalisaation suhteen edelläkävijänä omalla toiminnanohjausjärjestelmällä Muotilla, mutta myynnin tueksi haluttiin myös oma myynnin CRM. Sen tehtävä oli auttaa myyntiä ja markkinointia asiakkuudenhoidossa ennen varsinaisen sopimuksen tekemistä.

Myynnin CRM:n käyttöä on tukenut myös alati kasvava kysyntä ja sitä kautta yhä isompi ja hallittavampi asiakasdata. Liikenteen määrän kasvu kotisivuilla on tarkoittanut yhä uusia tarjouspyyntöjä. Markkinointi on kantanut tähän päivään saakka myynnin CRM:n jalkauttamisesta, päivittämisestä ja kouluttamisesta päävastuun. Rajapinnat kotisivujen ja muiden teknologioiden välille on pitänyt rakentaa, samoin kuin käytännön ohjeistukset, nimeämiset tai säännöt kaikissa eri Perustavan yhtiöissä.

CRM-panostus on poikinut

Nyt vuoden jälkeen työ myynnin CRM:n kimpussa kantaa hedelmää. Järjestelmä kannattelee kaikkien Perustavan yhtiöiden (Perustava Oy, Perustava Elementti Oy ja Perustava Asennus Oy) myynnin kokonaisuutta käsissään. Samalla CRM on markkinoinnin ja myynnin yhteinen alusta eli päivittäinen pelikenttä. Tämä jos joku on hyvä syy lähestyä toista osapuolta.

”Myynnin CRM on myyjän myyntityön johtaja, kalenteri, työkalu ja ulkoinen kovalevy. Ilman yhteistä järjestelmää, käytännön toteutus myynnin ja markkinoinnin välillä ontuu ja jää pelkäksi huuteluksi.”

Osana myynnin CRM:ää ja sen aiheuttamaa jumppaa, opettavaisinta on ollut kaikki se asiakastyö tai ylipäätänsä myynnin opiskelu, mitä Perustavan markkinoinnissa on saanut tehdä. Samoin olemme pystyneet kehittämään sekä järjestelmää että päivittäisiä asiakaskohtaamisia aina vain paremmaksi. Koen saaneeni tähän järjestelmätyöhön tuikitärkeän kannustuksen sekä Perustavan myynniltä että liiketoimintajohtajilta (Tuomas Toivonen, Sampo Jäntti ja Joni Poikola). Oma myynnillinen rooli on tuonut normaaliin markkinointitekemiseen yhden uuden lisävaihteen!

Rekrytointia HR:n kanssa

Mikäli markkinoinnin tärkein tehtävä on kysynnän varmistaminen yrityksen kasvua ajatellen, vähintään yhtä tärkeänä tulee rekrytointi eli työvoiman saanti. HR yhdessä Perustavan liiketoimintojen ja yksiköiden kanssa kantaa päävastuun rekrytoinnista, mutta markkinointi on auttanut kaiken ajan niin työpaikkailmoitusten julkaisussa kuin niiden mainonnassa. Samoin rekrytointijärjestelmän kehitystyö, työnhakijaviestintä tai vaikka perehdytysoppaan tekeminen ovat kuuluneet markkinoinnin tehtäviin.

”Henkilöstöpäällikkömme Veikko Nissilä totesi hiljattain, että tänä vuonna 2021 Perustavalle on rekrytoitu noin 50 uutta työntekijää. Olemme käsityövaltaisella alalla ja tällöin toiminnan kasvu on tarkoittanut uusia perustavalaisia eli elämän kestävien kivien tekijöitä.”

Työnantajamielikuva ja brändihallinta

Rekrytoinnin yhteydessä puhutaan myös paljon mielikuvista sekä brändityöstä. Perustavan vahva brändi on rakentunut paljolti meidän työarjen kuvaamiseen ja oranssin värin varaan. Osa työnhakijoista jo tietää meidän tekevän perustuksia, mutta laajemman kokonaisuuden kertominen ja uusien ihmisten löytäminen ovat rekrytoinnin kannalta avainasioita. Antti on vahvistanut tätä mm. tuomalla ihmiset keskiöön kaikessa viestinnässä ja kuvannut välillä perustavalaisia kysymättäkin.

Antin tekemästä valokuvauksesta ja sisällöntuotannosta on ollut rekrytoinnissa suuri apu, sillä esillä olleet perustavalaiset ovat tuoneet ripauksen inhimillisyyttä muuten niin jännittävään työnhakutilanteeseen. Tähän yhteyteen olemme pystyneet myös uudistamaan graafisen ohjeistuksen ja muut tarvittavat visuaaliset elementit. Jälleen kerran on tässäkin asiassa Anttia kiittäminen, samoin myös ulkopuolisia kumppaneita.

Sponsorointi

Myynnin tuen ja rekrytoinnin rinnalla, markkinoinnin aikaa on jäänyt moneen muuhunkin. Perustavalla on totuttu toteuttamaan erilaisia yhteistöitä ja sponsorointeja aivan yrityksen alkuajoista lähtien. Nykyisin sponsorointi kuuluu kuitenkin markkinoinnin budjettiin ja markkinointi kantaa siitä päävastuun.

Yrityksen historian alussa, valtaosa sponsoroinneista kohdistui Päijät-Hämeeseen tai Orimattilaan. Sieltä myös Perustavan tarina sai alkunsa. Kuitenkin toiminnan laajentuessa, myös sponsorointia on toteutettu ympäri Suomen eri yksiköistä käsin. Muutama isompi kala ja paljon pieniä virtauksia.

Perustavan sponsorointistrategia

Yhtenä markkinoinnin tehtävänä on ollut ollut Perustavan sponsorointistrategian laatiminen ja sen kirkastaminen. Markkinoinnin tahtotilana on ollut keskittää sponsorointi muutamaan pääyhteistyöhön, kuten vaikkapa kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelään tai trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummelaan. Näissä mainituissa tapauksissa urheilijat ovat kulkeneet Perustavan matkassa useampia vuosia ja molempien tähtäin on myös Tokion olympialaisissa. Mahdollistamme Suomen lipun värien näkymisen olympiakartalla.

Perustavan valtakunnallisuus, tai vaikka rämäpäisyys, on mahdollistanut muutakin sponsorointia kuin pelkästään urheilua. Olemme olleet mukana niin taimien istuttamisessa kuin pommien räjäyttämisessä. Samoin nuorten tai lapsiperheiden asiat ovat olleet meidän sydäntämme lähellä. Nämä ovat näkyneet erilaisia hyväntekeväisyyksinä tai tapahtumina. Osassa sponsoroinnissa pystymme sitomaan yhteistyön hyvinkin meidän arkeen ja liiketoimintaan, osa sponsoroinneista taas kumpuaa puhtaasti auttamisen ilosta.

Sponsorointi ammatillisessa mielessä

Sponsorointi sinällään ei ollut minulle aivan uusi tai vanha tuttavuus johtuen pesäpallo ja skeittitaustastani, mutta yhteistyö urheilijoiden tai muiden tahojen kanssa on opettanut paneutumaan asiaan ammatillisessa mielessä. Panoksena puhutaan yleensä panos-tuotos-ajattelutavasta, mutta aina kyse ei ole pelkästään rahasta. Isompiin sponsoroitaviin kohteisiin voidaan lukea myös esimerkiksi Lahden Pelicans, jonka jäähallissa ja muissa medioissa Perustavan nimi tai logo on totuttu ajan saatossa näkemään.

”En malta olla mainitsematta myöskään sitä seikkaa, että uuden Pelicans-omistajan Valtteri Bottaksen kodin perustukset ovat myös Perustavan tekemät. Samoin kuin Pelicans-laituri Iikka Kangasniemen perustukset viime kesältä.”

Perustavan sponsoroinnin tarkoitus on edistää meille tärkeitä teemoja, arvoja ja asioita muuallakin kuin pelkästään työelämässä. Sponsoroitavat tahot, seurat tai urheilijat edustavat Perustavan kanssa samaa arvomaailmaa ja omalla toiminnallaan kytkeytyvät jollain tapaa Perustavan arkeen. Samoin minulle on vahvistunut käsitys siitä, että sponsoroinnin on oltava kaksisuuntaista. Esimerkiksi Kristiina Mäkelä tai Lahden Pelicans ovat meidän suuntaan lähes viikottain tekemisissä ja yhdessä heidän kanssa mietimme kehityskohteita ja hyötyjä molempiin suuntiin. Molemmat näistä ovat äärimmäisen hyviä esimerkkejä kaksisuuntaisesta sponsoroinnista!

 

Uudet vaatteet

Uutena juttuna Perustavan markkinoinnissa ovat olleet myös vaatteet. Tällä kertaa en puhu työvaatteista, joita asentajamme käyttävät vaan mielummin Perustavan yleisistä brändivaatteista. Lähtötilanteessa kaipasimme fiksuja ja käytettäviä vaatekertoja eritoten toimihenkilöille. Niiden kautta voisimme tuoda ylpeästi esiin oman perustavalaisuuden.

Markkinointi yhdessä HR:n kanssa otti koppia vaatteiden suunnittelusta ja jakelusta. Ensin valitsimme malliston ja sen jälkeen niihin suunniteltiin painatukset. Osana prosessia teimme myös selvän rajanvedon siihen, mitä ja millaisia vaatteita oli tarkoitus kullekin henkilöstöryhmälle jakaa. Esimerkiksi asentajat työskentelevät työvaatteissa, kun taas myyjä saattaa kaivata asiakaskäynnille nappipaitaa. Lopulta kaikille henkilöstöryhmille saatiin heidän käyttöön sopivat vaatteet. Saatu palaute on ollut hienoa kuultavaa.

”Ideana oli luoda vaatekerta, joka kestää aikaa ja kulutusta, ja jokainen joka sen päälleensä pukee, pukee sen mielellään.”

Rakennusala ja vaikuttajat

Sponsoroinnin ja sosiaalisen median välimaastossa ovat vaikuttajat. Niitä on alkanut rakennusalalla näkymään yhä vain enemmän ja kasvu on tapahtunut nimenomaan yksityisrakentajien keskuudessa. Meille jokaiselle sana vaikuttaminen tai vaikuttajamarkkinointi kertoo eri asioita, mutta taustalla on joku halu hyötyä omasta vahvasta henkilöbrändistä tai muusta sometilistä.

Kehitys johtuu monestakin syystä. Päällimmäisenä mainittakoon ihmisten halu rakentaa itselleen koti, mutta myös sosiaalisen median käytön lisääntyminen tai vaikkapa korona ovat vaikuttaneet osaltaan siihen. Sosiaalisen median kautta jokaiselle meistä on mahdollista rakentaa oma brändi.

Pyrimme Perustavalla suhtautumaan vakavasti jokaisen yhteydenottopyynnön taakse ja tarkastamaan tilannekohtaisesti eri mahdollisuudet. Näistä olen saanut usein vinkkauksen Perustavan myynniltä ja myynti on siinä tapauksessa saanut keskittyä perustusten myyntiin, kun taas minä olen jatkanut markkinointiyhteistyön neuvottelua asiakkaan kanssa.

Vuoden aikana tehdyistä vaikuttajayhteistöistä voisi nostaa esiin vaikkapa suosikkijuontaja Juuso ”Mäkkäri” Mäkilähteen rakennusprojektin. Tehdessämme Juuson hirsikotiin perustukset, pääsimme samalla mukaan laajaan sisällöntuotantoon. Ensin ilmestyi Hirsipodi-podcast ja myöhemmin vielä oma Youtube-sarja rakentamisesta. Samoin sovimme Juuson kanssa, että keitämme kahvit kodin valmistumisen kunniaksi ja kirjoitamme silloin hänestä asiakastarinan.

Sosiaalinen media

Markkinoinnin näkyvänä tekijänä pidetään yleisesti ottaen sosiaalista mediaa. Moni ei välttämättä miellä markkinoinnin tekemiseksi muuta kuin somen päivittämisen. Tämä käy järkeen, sillä vaikka kuinka teemme hienoja asioita kotisivuilla tai hikisissä etätoimistoissa, Perustavan some voi olla ainoa paikka mitä muut meidän tekemisissä huomioivat.

Samaan syssyyn kuitenkin kerrottakoon paljastus; sosiaalinen media on vain yksi markkinoinnin jakokanava, siinä missä Perustavan pakettiauto, toimipiste tai Lappeenrannan 6-tiellä nököttävä infotaulukin ovat. Kanavana sosiaalinen media on aika-ja paikkariippumaton, ja siksi meille niin kovin tärkeä. Hyvä tekeminen siellä huomataan ja tarkoituksena on alati kasvattaa Perustavan yleisöjä eli seuraajamääriä.

Perustavan markkinoinnissa sosiaalinen media on syystäkin isossa arvossa. Yhtälailla meidän asiakkaat löytyvät myös sieltä. Asiakaspalvelua ja vuoropuhelua käydään sosiaalisessa mediassa kasvavassa määrin, ja asiakkaan saaminen meidän omille kotisivuille vaikeutuu kokoajan.

Aivan kuten kotisivuillakin tai Googlessa, sosiaalista mediaa tehdään Perustavalla sekä orgaanisesti että maksettuna. Antti on tässäkin asiassa tehnyt uraauurtavaa työtä, sillä esimerkiksi Perustavan Youtube-kanava alkaa olemaan varsin suosittu rakentajien keskuudessa. Samoin kuin Perustavan Rakentajan vinkit-blogi!

Youtuben lisäksi Perustavan pääkanavat ovat somessa Facebook, Twitter, LinkedIn ja Instagram. Olen vuodesta 2008 saakka päivittänyt vähintään yhden yrityksen sosiaalista mediaa, enkä näytä nytkään pääsevän vanhasta tavasta irti. Varjopuolena on sosiaalisen median ympärivuorokautisuus ja sen aiheuttamat muut lieveilmiöt.

Etenkin Instagram on meille kanavana tärkeä, sillä niin monet rakentajista vaikuttavat siellä. Samoin meidän työntekijät laittavat sinne kuvia tehdyistä sokkeleista. Siksi kanava onkin nostanut meillä myös sisäisesti päätä, ja yhä useampi sinne laitettu sisältö on lähtöisin Perustavan eri työntekijöiltä.

Olemme markkinoinnissa pyrkineet kannustamaan työntekijöitämme somen käyttöön työmielessä. Tällä haetaan sekä meidän yleisen tunnettavuuden lisääntymistä, mutta myös kaikkien omien verkostojen louhimista. Mikäli työntekijä ei halua käyttää itse omaa somea, hän voi lähettää vaikka työkuvia meidän käytettäväksi.

”Rakennusalan vahvuus somessa on siinä, että asiakkaat kertovat omista rakennushankkeista hyvin mielellään. Esimerkiksi #perustava hastagin alta löytyy paljon kuvia ihmisten sokkeleista. Kaikki tämä tuo lähemmäksi yksittäistä rakentajaa sekä muuten niin kasvottomaksi parjattua rakennusalaa.”

Sisällöntuotanto ja löydettävyys

Kaiken markkinoinnin onnistumisen ja sen tehokkuuden keskiössä ovat lopulta kaksi asiaa; aktiivinen sisällöntuotanto ja digitaalinen löydettävyys. Perustavan markkinoinnissa tämä tarkoittaa meille relevanttien hakusanojen hallintaa sekä monikanavaista tekemistä. Sisällöntuotannon yhtenä vahvana keinona meillä on olleet oikean elämän valokuvat ja videot, jotka on yhdistetty myöhemmin tekstiin.

Perustavan toimiessa pitkälti ”kysyntäbisneksessä”, mikä tarkoittaa suomeksi sanottuna sitä, että kun asiakkaalla ilmenee betoniperustuksille tai -rungoille tarve, asiakkaan pitää löytää ensin Perustava. Me voimme määrättyyn saakka kyllä koittaa itsekin mainonnan ja markkinoinnin keinoin etsiä asiakkaita, mutta sinänsä hänen rakentamisen aikatauluihin emme voi vaikuttaa. Sen vuoksi on järkevämpää tulla itse löydetyksi.

Vuoden jälkeen

Perustavan markkinoinnissa ajattelemme, että toteutamme osaltamme verkossa Perustavan visiota halutuimmasta kumppanista. Meidän kotisivut ovat vain yksi virtuaalinen toimisto muiden Perustavan toimistojen joukossa. Voi olla, että asiakas tuntee meidät jo ennakkoon, mutta mielummin kuvittelen, että lähes aina otamme ensimmäisen touch pointin asiakkaaseen verkossa.

Kuluneesta vuodesta oli sikäli helppoa, mutta samalla vaikea kirjoittaa. Näin pitkänkin tekstin jälkeen tuntui, että moni tärkeä teko, teema tai tekeminen unohtui. Samoin reflektion aikana huomasin, että ai tuostakin ja tuostakin voisi kertoa lisää ja lisää. Perustavan kotisivuilta tai sosiaalisesta mediasta kuitenkin löytää helposti loput tekemiset, ja niiden seuranta auttaa tulevaisuudessa pysymään kartalla mitä täällä tapahtuu.

”Haluan kiittää kaikkia perustavalaisia sekä etenkin niitä lähimpiä työkavereita, kenen kanssa tulee vietettyä suurin osa työpäivistä. Markku, Antti, Veikko, Tuomas, Sampo, Joni, Kiran, Leena sekä lukuisat te muut perustavalaiset. Vuosi on kulunut, mutta toista näyttää pukkaavan päälle!”

Haluan omassa työssäni aina muistaa, että markkinoinnin palkka maksetaan asiakkaiden kukkarosta ja muiden perustavalaisten tekemistä onnistuneista toteutuksista. Meillä Perustavalla nuo tunnetaan elämän kestävinä kivinä. Oli ne sitten perustuksia, betonielementtejä tai betonirunkoja.

Niin markkinoinnin työpöydällä kuin kaikkien perustavalaisten pelissä on aina meidän yhteinen maine. Maine määrittää meidän tulevan kysynnän ja ylipäätänsä mahdollistaa kasvun sekä asiakkaiden että työnhakijoiden silmissä. Haluamme jatkossakin lunastaa annetut lupaukset asiakkaidemme tonteilla tai työmailla, ja onnistua kukin omassa tehtävässään mahdollisimman hyvin.

Meitä muistuttavat Perustavan arvot; Ihmisläheisyys, ahkeruus ja tinkimätön laatu. Kiitos kuluneesta vuodesta!

Pst. Jos haluat jatkaa keskustelua näiden asioiden tiimoilta, voit lähestyä minua vaikkapa LinkedInissä. Samoin täältä blogista löytyy muutakin luettavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Tulevaisuuden rekrytointiprosessi: Kaikki töihin ketkä vaan pääsee

Tulevaisuuden rekrytointiprosessi: Kaikki töihin ketkä vaan pääsee