The White Gorilla

The White Gorilla

Tänään Oodissa pidettiin Baronan kanssa samaan konserniin kuuluvan Sarasen koulutuspäivä. Eri koulutusohjelmista valmistuneet asiantuntijat kuulivat puheita laidasta laitaan (asenne ja itsensä johtaminen) ja minutkin kutsuttiin puhumaan yleisölle sosiaalisesta mediasta ja sen kautta työllistymisestä. Jäin kuuntelemaan vielä Johannes Hatsolo Hattusen puheenvuoron.

 

Minun jälkeeni lavalle asteli Johannes Hatsolo Hattunen. Osittain tuttu mies sosiaalisesta mediasta, mutta en ollut aiemmin häntä päässyt livenä kuulemaan. Pitkän linjan breikkari ja valkoinen gorilla, joka valmistautuu Kiinassa järjestettäviin breikin MM-kisoihin. Laji on ehdolla myös Pariisin kesäolympialaisiin ja se on yksi Johanneksen tulevaisuuden unelmista.

Asennetta

Vuodesta -98 asti breikannut Johannes muisteli vanhoja aikoja Jyväskylästä ja New Yorkista. Breikkaus oli lähtenyt omasta ujoudesta ja halusta päästä tyttöjen suosioon. Tarinat kilpailuista Yhdysvalloista olivat eläviä ja pääsimme buuaamaan jenkkien tyyliin ensin Hatsololle, mutta sen jälkeen kannustamaan lavalle valitulle Annukalle.

Harjoituksen tuloksena Hatsolo osoitti sen, että olimme huonoja buuaamaan, mutta hyviä kannustamaan. Kannustamisen lisäksi, mitä sitten asenne Hatsolon mukaan oli? Mistä se syntyi? Mitkä auttavat itsensä johtamisessa?

  1. Ilmesty paikalle
  2. Tee parhaasi
  3. Ole hyvä tyyppi
  4. Hymyile
  5. Uskalla selvittää kuka olet

Oottako kattoneet kiraffi-videoita lähipäivinä?Ensimmäisenä kiraffi-vauva tippuu aika korkealta maahan, toisekseen emo potkaisee jos liikettä ei tapahdu. Potkimista tapahtuu niin kauan kunnes se kiraffin poikanen oppii jotain positiivisesta asenteesta.

Harjoitus: Kuka on paras?

Peukut ylös, kysymys ”Kuka on paras?”, osoitus itseen ja huuto ”Minä oon paras”. Tätä kun Hatsolon mukan kahdeksan vuotta treenaa niin alkaa oppimaan. Huonoja fiiliksiä saa tuntea, mutta jokainen päivä oli mahdollisuus. Kannatti siis miettiä, mikä oli oma tapa aloittaa päivä ja saada itsestä paras versio?

Iloa

Inspiroivien tarinoiden kautta Johannes toi esiin ilon, mikä toimi hänelle ohjenuorana kaikessa tekemisessä. Erään pienen ja ujon pojan valmentaminen kohti breikkauksen SM-kilpailuja oli tästä hyvä tarina. Periksiantamattomuus ja oman itsensä ylittäminen olivat Johannekselle asioita, joita hän halusi vaalia ja muita siihen rohkaista. Haluammeko olla ihmisiä, jotka sanovat #JOO juuri silloin, kun meitä eniten mietitytti ja jännitti?

Hästäg joo.

Jos haluaa olla maailman paras asiassaan, asenne, ammattitaito ja läsnäolo merkitsivät. Työelämässä asennetta tarvitaan syventymisessä ja opiskelussa, ammattitaitoa eteenpäin menemisessä ja kasvun nälän ylläpidossa sekä läsnäoloa ylipäätänsä ihmisten kanssa pärjäämiseen. Johannes oivallutti yleisöä kysymällä, kuinka monella meistä on tapana kumartaa ja olla kiitollinen siitä, että olemme esimerkiksi juuri tänään päässeet tähän yksityistilaisuuteen?

Iloon oli hyvä työkalu, jota Johannes käytti päivittäin. Itsensä tuntemista pystyi harjoittamaan päiväkirjan avulla tai uusien asioiden tekemisellä. Itsetuntemuksen kautta luottamus omiin kykyihin kasvoi ja innostuminen lisääntyi samalla.

Update eli itsensä johtaminen

Me olemme hyviä päivittämään asioita, kuten vaikka lenkkikenkiä tai muita tarpeellisia asioita. Liian useasti kuitenkin päivitämme ulkoisia asioita, vaikka voisimme yhtä hyvin updeita käyttäytymismalleja ja käytöstä. Johanneksen ”jokapäiväkokopäivä”-listassa oli mainintoja kuten

  • Syö hyvin
  • Lepää riittävästi
  • Kehitä itseäsi
  • Auta kaveria
  • Tee mitä rakastat

Johannes pyysi, että yleisö lupautuisi ottamaan nämä asiat vakavasti ja mukaan omaan arkeen. Edes yhden asian. Kierre oli myös positiivinen kierre ja sitä nämä aiheuttivat. Kun laitamme itsemme kasaan, koko maailma alkaa mennä paremmin kasaan.

Jos haluatte oppia lentämään, läpyttäkää siipiä ja hypätkää niin opitte lentämään. Mikä on siis salaisuus? Esimerkin voima.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Meltwater & #MeltwaterSummit 21.5.2019 @Bio Rex

Meltwater & #MeltwaterSummit 21.5.2019 @Bio Rex