Podcast

Sisältönä puhe

Podcast on lisännyt suosiota meidän kaikkien arjessa. Aloitimme alkuvuodesta 2020 Jussi Rissasen kanssa #myyntiradio-nimisen podcastin. Ennen testijakson nauhoitusta, olimme pitkään Jussin kanssa pohtineet, että kuinka voisimme nostaa myynnin arvostusta samalla palvellen suomalaisia myyjiä – näin syntyi Myyntiradio.


Myyntiradio on vapaamuotoinen lähetys, joka koostuu ajankohtaisista myynnin teemoista, kutsutuista vieraista sekä myynnin työpaikkojen kertomisesta. Ajankohtaisuus-osiossa käsitellään positiivisia tai negatiivisia myynnin ympärillä pyöriviä teemoja. Vieraiksi haluamme ennen kaikkea myyntityötä tekeviä, ja siinä onnistuneita ihmisiä, joilla on kerrottavana tarina. Sikäli vieraiden saaminen ei ole podcastin tekemisessä hankalin osuus vaan mielummin laadukkaat käsikirjoitukset.

Koronan jälkeen Myyntiradio meni tauolle. Omien työkuvioiden ja muutosten jälkeen sovimme Jussin kanssa, että Jussi jatkaa yksin Myyntiradiossa. Syksyllä 2020 teimme neljännen jakson, jossa samalla pidimme jäähyväiset minulle. Sen jälkeen Jussi on jatkanut lähetysten tekemistä ja saavuttanut mm. yli 10 000 kuulijan rajan! Myyntiradio löytyy Spotifysta ja osoitteesta myyntiradio.fi.

Podcast on mieluisa kuuntelumuoto siksi, että se tyydyttää omiakin vuorovaikutustarpeita. Ihan vain niitä kuunnellessakin.

Podcast ja äänikirjat

Podcastien lisäksi kulutan paljon äänikirjoja. Hyvää kuunneltavaa piisaa myös Youtuben puolella. Minulla tulee liian harvoin luettua fyysistä kirjaa, vaikka tosin aivan parhaat klassikot haluan lukea fyysisen kirjan muodossa.

Äänikirjoja tulen kuluttaneeksi eniten työmatkalla, iltaisin sekä pitkiä matkoja ajaessa. Kulutuksessa ovat elämänkerrat, historiikit ja urheiluun tai työhön liittyvät teokset. Nukahdan harva se ilta napit korvalla ja herään keskellä yötä kuuloke vartaloni alla. Seuraavana iltana täytyy muistella mihin kohtaan on jäänyt.

Uskon kuuntelun kehittävän myös omia puhetaitojani ja parhailta oppii tässäkin tapauksessa. Kuten lukeminen auttaa kirjoittamisessa, kuuntelu auttaa puhumisessa. Jos sinulla tulee mieleen jotain podcastia tai äänikirjaa, jota suosittelisit markkinointiin, ehdota ihmeessä!