Markkinointi

Toimin Perustavalla markkinointipäällikkönä. Markkinointi siksi, että olen harrastanut ikäni skeittausta ja sitä kautta internet on ollut minulle lapsesta saakka yksi paras päästä käsiksi tietoon ajasta ja paikasta riippumatta. Myöhemmin työelämässä löysin intohimoni sisällöntuotannon parista ja sen jälkeen tie on johtanut syvemmälle myynnin ja markkinoinnin maailmaan.

Baronalle päästessäni lupasin auttaa kaikessa sisällöntuotannossa. Minulla ei ollut vielä silloin kovinkaan syvällistä osaamista mihinkään muuhun, joten koin kirjoittamisen suurimmaksi vahvuudeksi. Olin pitempään jo pohtinut, että kun jokaisen sisällön on joku kirjoittanut, miksi minä en voisi olla yksi niistä kirjoittajista?

Sisällöntuotannossa ei voi kehittyä, jos ei uskalla laittaa omia tuotoksia näytille. Välillä tulee kunnolla huteja, mutta jos ei uskalla painaa enteriä, parhaat sisällöt jäävät homehtumaan. Tämä kaikki on opettanut ottamaan vastuuta omasta työjäljestä. Markkinointi on tekoja, jotka näkyvät. Se on myös tunteiden herättämistä ja tarinankerrontaa. Siksi on uskallettava seistä tekojensa takana. Olipa markkinoinnin muoto tai keino mitä tahansa.

Kirjoittaminen tuo etumatkaa


Kirjoittaminen ei kuitenkaan ole mikään pikajuoksu vaan ajattelen sen olevan ajatusten jäsentämistä. Välillä se on kyllä ajatuksenjuoksuakin. Kirjoitettu teksti on lopputulos ajattelustani ja mikäli lukija ei sitä samalla tavalla ymmärrä kuin minä olen tarkoittanut, kirjoittamista pitää jatkaa. Kirjoittaja voi harvoin syyttää lukijaa ymmärtämättömyydestä, sille yleensä syy on aina kirjoittajassa.

Kirjoittaminen tuo selkeyttä elämään ja asioihin. Siksi se on niin mukavaa.

Vaikka kirjoittaminen on minulle markkinointia, nykyään roolini on vastata laajemmin Perustavan markkinoinnista. Tärkein tehtäväni on varmistaa se, että myyntimme saa riittävästi kysyntää. Joka päivä mietin omaa työskentelyäni siten, että hyödyttääkö tekemiseni Perustavan myyntiä? Toisekseen huolehdin, että Perustavan brändi ja maine ovat halutulla tasolla, sillä se jos mikä vaikuttaa osaltaan myyntiin.

Nykyisessä työssä koen, että saan tehdä juuri sitä missä olen parhaimmillani. Auttamassa työkavereita ja asiakkaita ja lopulta oppimassa aina vain tehokkaampaa ja parempaa markkinointia myyntiä auttaen.

Markkinointi, myynti ja sisällöntuotanto

Vaikka olen perusluonteeltani enemmän ujo ja sisäänpäin kääntynyt, iän karttuessa olen alkanut nauttimaan esiintymisestä. Välillä olen työni puolesta siihen joutunutkin, ja kokemus radiosta ja Yle Puheen lähetyksestä on ollut tähän mennessä kuumottavin esiinnyttävä. Pidetyt somekoulutukset, webinaarit ja valmennukset auttavat kuitenkin harjoittumaan päivä päivältä luontevammaksi esiintyjäksi. Jokainen esiintyminen jännittää, mutta aina ehkä napsun vähemmän mitä aiempi.

Haluan työelämässä ja yhteistyössä vaalia avoimuutta ja jopa sokeaa luottamusta toisiin ihmisiin. Avoimuus ehkä ja toivottavasti näyttäytyy ainakin omissa kirjoituksissani. Myös markkinointi ja sen tekeminen on avointa ja rehellistä. Toisten auttaminen ja avun pyytäminen ovat minulle asioita, joita en halua unohtaa. Kuten Albert Einstein on todennut, minulla ei ole erityistaitoja, mutta olen perustavanlaatuisella tavalla utelias.

Oma mottoni kuuluu ”Työllä, ei rahalla”.

Yhtenä oman työelämäni kohokohtana on ollut pääsy kymmenen suomalaisen sosiaalisen myynnin vaikuttajan listalle. Sosiaalisen myynnin kärkinimi Sani Leino nosti minut listallensa jonkin aikaa sitten. Myöhemmin myös Otavamedia listasi 50 suomalaista vaikuttajaa, jotka twiittaavat fiksuja sisältö- ja vaikuttajamarkkinoinnista. Sain olla omaksi yllätykseksi siinäkin listassa mukana!