Markkinointi

Toimin Perustavalla markkinointipäällikkönä. Markkinointi valikoitui ammatikseni siksi, että olen harrastanut ikäni skeittausta ja sitä kautta internet on ollut minulle paras päästä käsiksi tietoon ajasta ja paikasta riippumatta. Myöhemmin olen löytänyt yhä syvempää intohimoa sisällöntuotantoa kohtaan. 

Työelämään tullessani lupasin auttaa kaikessa sisällöntuotannossa. Tuoreena tradenomina minulla ei ollut kovinkaan syvällistä osaamista mihinkään muuhun, joten koin kirjoittamisen suurimmaksi vahvuudeksi. Olin pitempään jo pohtinut, että kun jokaisen sisällön on joku kirjoittanut, miksi minä en voisi olla yksi niistä kirjoittajista?

Sisällöntuotannossa ei voi kehittyä, jos ei uskalla laittaa omia tuotoksia näytille. Välillä tulee kunnolla huteja, mutta jos ei uskalla painaa enteriä, parhaat sisällöt jäävät homehtumaan. Tämä kaikki on opettanut ottamaan vastuuta omasta työnjäljestä.

Kirjoittaminen tuo etumatkaa


Puhuessani paljon livebloggauksesta, kirjoittaminen taitona ei ole kuitenkaan mikään pikajuoksu. Ajattelen kirjoittamisen olevan ajatusten jäsentämistä. Kirjoitettu teksti on lopputulos ajattelustani ja mikäli lukija ei sitä samalla tavalla ymmärrä kuin minä olen tarkoittanut, kirjoittamistyötä pitää jatkaa. Kirjoittaja voi harvoin syyttää lukijaa ymmärtämättömyydestä, sille yleensä syy on aina kirjoittajassa.

Kirjoittaminen tuo selkeyttä elämään ja asioihin. Siksi se on niin mukavaa.

Markkinointi on tekoja

Markkinointi on tekoja, jotka näkyvät. Se on myös tunteiden herättämistä ja tarinankerrontaa. Siksi on uskallettava seistä tekojensa takana. Olipa markkinoinnin muoto tai keino mitä tahansa. Nykyään roolini on vastata laajemmin Perustavan markkinoinnista.

Nykyisessä työssä koen, että saan tehdä juuri sitä missä olen parhaimmillani. Tärkein tehtäväni on varmistaa se, että myyntimme saa riittävästi kysyntää. Joka päivä mietin omaa työskentelyäni siten, että hyödyttääkö tekemiseni Perustavan myyntiä?

Lopuksi

Haluan työelämässä vaalia avoimuutta ja jopa sokeaa luottamusta toisiin ihmisiin. Avoimuus ehkä ja toivottavasti näyttäytyy ainakin omissa kirjoituksissani. Myös markkinointi ja sen tekeminen on avointa ja rehellistä. Toisten auttaminen ja avun pyytäminen ovat minulle asioita, joita en halua unohtaa. Kuten Albert Einstein on todennut, minulla ei ole erityistaitoja, mutta olen perustavanlaatuisella tavalla utelias.

Oma mottoni kuuluu ”Työllä, ei rahalla”.