Lepää rauhassa, Esko Kilpi

Lepää rauhassa, Esko Kilpi

Tämän aamuinen suru-uutinen suuren ajattelijan ja paremman työelämän puolesta puhujan Esko Kilven poismenosta puhutti minua. Se ei liittynyt niinkään henkilökohtaiseen tuntemiseen vaan eritoten työelämääni viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana. Eskolla on ollut keskeinen rooli siirtymisessäni suorittavasta työstä tietotyön pariin ja suuri vaikutus omassa henkilökohtaisessa kehittymisessäni. Esko Kilpi jos joku on opettanut minua mistä työelämän murros ja työn muuttuminen johtuvat. 

 

Esko Kilpi perehdytti tietotyöhön

Aloittaessani Baronalla, ensimmäisenä tehtävänä oli tutustua työelämän murrokseen. Tutkin paljon sen alan kirjallisuutta ja netistä löytyviä tekstejä, ja pian huomasin Suomessa Esko Kilven olevan työelämän murroksen pioneeri. Eskolta löytyi aktiivinen blogi, paljon tuotettua sisältöä sekä hyviä luentoja Youtubesta.

Valmistumiseni eli vuoden 2016 aikoihin minulla ei ollut vielä kokemusta tietotyöstä. Alkuun tuntui, että en osannut mitata omia työtuloksiani enkä tiennyt olinko missään onnistunut. Ajattelin mielessäni rakennustyömaata, vaikka työpaikkani sijaitsi tietokoneen äärellä Helsingin ydinkeskustassa. Sain sielunrauhaa siitä, että paneuduin entistä enemmän Eskon teksteihin ja peilasin jatkuvasti omia tuntemuksia Eskon näkemyksiin, mielipiteisiin ja teeseihin.

Uskalsin ylipäätänsä Eskon kannustamana kirjoittaa ensimmäiset tekstit Baronan blogiin.

Esko Kilpi täytti työelämän esikuvan kriteerit

Vaikuttajia seuratessa, itselleen hyvän vaikuttajan tunnistaa siitä, että aina kun hän julkaisee jotain, tulet lukeneeksi tai katsoneeksi hänen sisällön. Tänä päivänä sisällön kasvaessa ympärillä, kiintymys vanhoihin ja tuttuihin vaikuttajiin vain syvenee. Esko yhtenä työelämän esikuvana täytti helposti yllä vaaditut kriteerit, ja nappasin hänen sisältöjä talteen myöhempää palaamista varten.

Huomasin hyvin pian Eskon seuraamisen jälkeen, että aivotutkija Katri Saarikivi puhui myös paljon samoista aiheista kuin Esko. He esiintyivät myös paljon yhdessä ja pitivät selkeästi yhtä myös sosiaalisessa mediassa. Sain tavata molemmat tahot henkilökohtaisesti heti tietotyöelämään hypätessäni ja pyysin jälkeen päin Eskon esiintymään myös Baronan parissa tilaisuudessa.

Johtamisesta ja muuttuvasta työelämästä

Yhtenä suurimpana oppina Eskon puheista on ollut, se että tulevaisuuden työelämässä kohtaamme vain tuntematonta. Meidän työmme muuttuu konkreettiseksi ongelman ratkaisuksi, jossa ratkaisemme yhdessä asiakkaan kanssa jotakin mahdollista ongelmaa. Enää asiakas ei osta välttämättä ratkaisua johonkin valmiiksi todettuun ongelmaan johon kaikki tietävät ennakkoon ratkaisun.

Tämän muutoksen keskellä ratkaisemme tasavertaisina yksilöinä ongelmia. Meillä on olemassa vielä työelämässä hierarkioita ja nimettyjä esimiehiä, mutta varsinaisten ongelmien keskellä ratkaisu saattaa syntyä yhtälailla tuoreen tekijän kuin vanhan sotaratsun puolelta. Joukkoälyn ja vuorovaikutuksen kautta jokainen ongelmaa ratkaiseva yksilö käyttää tilanteessa omia aivoja ja korvaa oman osaamattomuuden toisen yksilön osaamisella.

Esko jää omaan mieleeni ja muistoihin eritoten siksi, että hän sisällöillään ja esityksillään opetti sietämään tietotyön tuomaa ahdistusta ja kannusti ottamaan ohjakset omiin käsiin. Esko myös kehotti ottamaan ovat aivot käyttöön ja halusi kaikkien tekevän asioita yhdessä. Katseemme kannatti Eskon mukaan suunnata oman tehokkuuden mittaamisesta koko yrityksen menestymiseen, sillä asiakkaan kanssa käyty vuorovaikutus muodostui ensin asiakkuudeksi ja lopulta vuorovaikutuksen jatkuminen lisäostoksi.

Tulen muistamaan Eskon fiksumman työnteon puolesta puhujana.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Haluaisin ostaa vaikuttajamarkkinointia

Haluaisin ostaa vaikuttajamarkkinointia