Huolehdi toivekkuuden lietsomisesta työpaikallasi

Huolehdi toivekkuuden lietsomisesta työpaikallasi

Olen kuunnellut ja katsellut parin vuoden ajan suomalaiseen työelämään liittyviä videoita ja podcasteja. Nykyään haasteena on löytää uutta suomenkielistä materiaalia, mutta tästä syystä olen saanut laajentaa reviiriäni. Tässä artikkelissa käyn läpi Marja-Liisa Mankan loistavan luennon Youtubessa työilmapiiristä ja työhyvinvoinnista.

Alaistaidot ovat muuttuneet työyhteisötaidoiksi ja tämän ajan työelämässä ainoastaan haudankaivajilla on alamaisia. Marja-Liisa Mankan mukaan vuonna 2013 työkyvyttömyyseläkkeellä oli 250 000 suomalaista ja tuo hurja luku johtui ihmisten nääntymisestä, rasittumisesta ja kiusatuksi tulemisesta. Mitä tällä voisi sitten tehdä?

Miten saamme iloa aikaiseksi työpaikalla? Millä voidaan vaikuttaa niin, ettei kukaan jää ajopuuksi?

Marja-Liisan mukaan parempaan työelämään ei tarvita uutta tutkintoa, vaan pelkästään sitä, että haluamme pärjätä toisten ihmisten kanssa. Ensiksi meille riittää taito osata puhua toisten kanssa ja kuunnella heitä.

Valittajien kuoron harjoitukset peruttu

Monilla työpaikoilla valittajien kuoro kokoontuu säännöllisesti. Kuoron yhteinen harrastus on haukkua toisia työkavereita. Tähän vaikuttaa ihmisten kieroutunut ajattelumalli, joka on saattanut alkaa tulehtuneesta yrityskulttuurista.

Valituskuorot loppuvat kun ne halutaan lopettaa. 

Mitä enempi työskentelemme asiantuntijayhteisössä, sitä enemmän me tarvitsemme toisia ihmisiä. Tulevaisuudessa yrityksen arvosta 50% – 90% riippuu ihmisten innostuneisuudesta, sitoutumisesta ja oppimisesta. Vain 10% – 50% arvosta syntyy perinteisistä tuotantotekijöistä, kuten automaatiosta ja tekniikasta.

Yksilön ISO-ominaisuudet heijastuvat yrityksessä isompaan kuvaan, joista muodostuu kolmen kokonaisuus.

  • Psykologinen pääoma = Työntekijän henkinen kunto: itseluottamus, toivekkuus, optimismi, sitkeys
  • Sosiaalinen pääoma = Yhteisön kunto: johtaminen, yhteisöllisyys
  • Rakennepääoma = Organisaation kunto: toimivuus ja oppimiskyky, työn hallinta

Jos yksilöllä ei ole psykologista pääomaa, hän ei voi olla samaan aikaan työyhteisötaitoinen. Jos et luota itseesi, et voi luottaa toisiinkaan.

Jotta saadaan toimiva tiimi, meidän pitää pystyä vaihtamaan näkökulmaamme. Yksilön oma psykologinen pääoma kehittyy saadusta palautteesta. Yksilö kerrallaan organisaatiossa aletaan ymmärtämään, että ei kannata keskittyä pelkästään siihen mikä mättää, vaan siihen mitä voimme tehdä asioille.

Se mihin huomio kiinnittyy, se kasvaa

Yksilön vastuun lisäksi, myös koko organisaatiolla on yhteinen vastuu. Kaikki katseet kääntyvät johtamiseen, sillä jos työpaikallasi on joku joka tietää puolestasi, sinusta kasvaa pessimisti. Sitä paitsi kaikki ihmiset oppivat iästä riippumatta, sillä suurimmat esteet ovat meidän asenteissa ja kulttuurissa.

Yhteisön voima on perustuu kahden ihmisen väliseen kimppaan.

Miksi myönteisyys avaa oman mielen?

Myönteinen ihminen on valmis puhumaan ja kuuntelemaan. Hänen tarkkaavaisuutensa on valmis puhumiseen ja kuunteluun, eikä hän toimi kuten stressattu ihminen tekee. Myönteinen ihminen ajattelee paljon laajemmasti ja usein myös omaa roolia.

Myönteisellä on aikaa kysyä itseltään, olenko minä reilu ja kohtelias ja autanko minä aktiivisesti muita?

Myönteinen ihminen oivaltaa myönteisen ilmapiirin vartioimisen olevan hänen vastuunsa. Hän on tuntenut nahoissaan sen, miten hänen ollessaan toisilleen kiva, hän on saanut itsekin parempaa palvelua.

Myönteiset ihmiset

  1. Myönteiset tunteet
  2. Uudet ajatukset, teot, suhteet
  3. Rakentavat kestäviä henkilökohtaisia voimavaroja (sitkeys, luovuus, taidot)
  4. Hyvä terveys, onnellisuus, positiivisesti poikkeava käyttäytyminen

Huolehdi toivekkuuden lietsomisesta

Luennon lopuksi Marja-Liisa kehoitti antamaan palautetta myös ventovieraille. Tämän jälkeen on helpompi kehua sitä tuttua työkaveriakin, joille ei aina muista antaa hyvää palautetta. Kaikki nämä toimenpiteet vaativat sen, että olet itse kunnossa. Kiitos näistä muistutuksista, Marja-Liisa!

Tästä katsomaan luento.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Markkinointisuunnitelma Seth Godinin tyyliin

Markkinointisuunnitelma Seth Godinin tyyliin