Bravedo Sales Day 10.9.2019 @ Koskenranta

Bravedo Sales Day 10.9.2019 @ Koskenranta

Viimeisen kolmen vuoden aikana tapahtumapaikka Koskenranta on tullut hyvin tutuksi täällä pidettävien Baronan tapahtumien vuoksi. Paikka sopii täydellisesti yritystilaisuuksien järjestämiseen ja sinne syntyy kerta toisensa jälkeen sykähdyttävä tunnelma. Tänään vietimme Bravedon myyntipäivää, ja tähän yhteisöön myös Barona kuuluu. Mukana tapahtumassa oli kasvuyhteisön kollegoita monesta eri maasta ja kaupungista!

Maittavan lounaan jälkeen pääsimme aloittamaan tilaisuuden. Juontajat ja tapahtuman järjestäjät Jari Pitkälä, Anna Jalonen, Jarkko Niemikorpi ja Alpo Arasmo liekittivät tunnelman kattoon heti alkuun! Paikalle oli saapunut Bravedo-yhteisön eri yrityksistä n. 130 myynnin ja markkinoinnin ammattilaista.  Tapahtuman tarkoituksena oli syventää tuntemusta Bravedon toiminnasta, tavata omia kollegoita eri yrityksistä sekä totta kai saada uusia ideoita myynnin saralla!

Jokainen antaa tänään vähintään viisi liidiä toiselle. Kaikista tärkein asia miksi me ollaan täällä, johtuu epäreilusta kilpailuedusta. Meillä on olemassa se yhteisömme kautta, joten hyödynnetään tämä!

Bravedon CDDO Iikka Lindroos havainnollisti aluksi Bravedo-yhteisön fokusalueita. Yhteisöön kuuluvat yritykset kuuluivat johonkin alla olevasta kolmesta klusterista. Edustamani Barona kuului luonnollisesti työ-klusterin alle. Sen sisällä olevien yritysten kanssa olen itsekin tehnyt eniten yhteistyötä. Saranen ja Forenom niistä minulle tutuimpina.

Bravedo on kasvuyhteisö, ja moderni tapa organisoida ja toimia. Se ei ole yhtiö, holdingyhtiö tai pääomasijoittaja.

Ketä meitä oli paikalla ja miksi?

Osallistujista n. 60% oli meitä baronalaisia. Uusina jäseninä mukaan olivat liittyneet mm. ruotsalaiset kollegat asiakaspalvelun parista. Titteleistä myyntipäälliköt olivat isoin edustettu ryhmä, ja olipa seassa meitä markkinoijiakin. Yli 70% vieraista odotti päivältä verkostoitumista ja yhteisön toisiin kollegoihin tutustumista. Loput odotuksista jakautuivat kuvan mukaisesti.

Juontajat esittelivät pikaisesti läpi tilaisuuteen osallistuvat yritykset ja tällöin yleisö sai nopean maistiaisen toisten tärkeimmistä asiakkuuksista ja painopisteistä. Samalla esittely antoi inspiraatiota ja havainnekuvaa tuleviin speed-datingeihin.

Pidämme speed-datingit tuolla pöydissä. Jokainen tiimi tapaa toisia tiimejä ja kellon kumahtaessa vaihdetaan pöytää. Ehdimme kiertämään nopeasti toisemme.

Harri Krokfors, Advance B2B

Tapahtumassa tapahtuvan sparrauksen, markkinatiedon ja liidien jakamisen rinnalla päivä sisälsi myös pyydetyn puheenvuoron. Tuoreen Bravedo-yhteisön jäsenen Advance B2B:n teknologiajohtaja Harri Krokfors puhui myynnin ja markkinoinnin yhteispelistä otsikolla ”How to more that triple your business goals with sales and marketing alignment?”.

Harrin esitys hiveli omaatuntoani, sillä koin asian erittäin tärkeäksi. Esitys oli hirmu käytännöllinen ja sisälsi suoraan käyttöön otettavia esimerkkejä. Aivan kaikkea en ehtinyt kirjoittaa muistiin. Kyse oli pitkälti kulttuurin muutoksesta, sekä siitä, että myynti ja markkinointi toimivat samassa tiimissä.

Jos sinulla olisi kaikki valta markkinoinnissa, miltä markkinointisi näyttäisi? Mitä tarvitsisit siihen, että näin tapahtuisi?

Lisäksi toimiva myynti ja markkinointi vaati suunnitelmat, myynnin ja markkinoinnin yhteiset prosessit, teknologiat ja totta kai rahaa. Mieleen jäi eräs lause kotisivuista, joista jokainen olisi ylpeä! Pieniä, mutta todella merkittäviä asioita siihen, että niin myynti kuin markkinointi kokevat tekemisen omakseen.

Yhtenä uutena roolina Harri esitteli ”liidihuntterin”. Sen tärkein tehtävä olisi etsiä liidejä ja signaaleja eri kanavista. Omasta mielestäni tuon roolin tehtävänä olisi myös suhata myynnin ja markkinoinnin välissä tukien molempia puolia.

Harri muistutti, että myynnin ja markkinoinnin yhteispeli ei ollut rakettitiedettä, mutta vaati kuitenkin osallistujilta uuden mielenmallin. Se olikin itseasiassa koko asian vaikein kohta. Muuttuminen. Mottona toimikin hyvin lause ”learning by doing” ja näihin kokeiluihin Harri meitä kannusti!

Lopussa palkintoja

Tapahtuma näytti vastaavan odotuksia, sillä ihmiset osallistuivat aktiivisesti speed-dating keskusteluihin. Kaikkien yhteisenä tarpeena oli tutustua uusiin kollegoihin ja sparrata myynnin ja markkinoinnin asioista. Riittävän rytmitetty ja etukäteen mietitty agenda toimi hyvin, sillä keskustelut pysyivät odotetusti työasioissa.

Sales Day-päivää varten oli myös kuvattu osallistujien puolelta ennakkovideot, ja niiden myötä järjestäjät palkitsivat parhaat osallistujat. Mainintoja ja palkintoja saivat Tarja Takala-Valtonen Barona Logistiikalta, Rami Hirvelä Finitecilta ja Dan Puha Barona HR & Financelta.

Järjestäjät pyysivät vielä lopussa yleisöltä mielipiteitä päivästä. Millaisia oppeja tai kolahduksia kohtaamiset synnyttivät? Mitä käytännön asioita jokainen sai omaan arkeensa vietäväksi? Itselleni ehkä avaavin kohta oli Harri Krokforsin konkreettinen esitys, joka on täysin relevanttia sisältöä omaan työhöni Baronan myynnin ja kaupan toimialan markkinoinnissa.

Suunnittelemme seuraavaa tapahtumaa keväälle 2020. Nähdään siis viimeistään silloin! Jatketaan meidän epäreilua kilpailuetua!

Kiitos paljon järjestäjille ja osallistujille! Maailma on täynnä mahdollisuuksia, kun vain myynti ja markkinointi saadaan kulkemaan rintarinnan. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Somevalmennus: Board Professionals Finland & Sani Leino

Somevalmennus: Board Professionals Finland & Sani Leino