Blogcast – Jakso #7: PattU ja pesäpallo

Blogcast – Jakso #7: PattU ja pesäpallo

Blogcast on sisältömuoto, missä keskustellaan kirjoittamalla ja spontaanisti. Monille kirjoittaminen voi olla luontevin ilmaisutapa ja lukeminen voi olla kuuntelemista mukavampaa. Blogcast-lähetys kestää ajallisesti kuten mikä tahansa muukin kohtaaminen, riippuen aina aiheesta, keskustelun tasosta tai kiireestä. Blogcast julkaistaan sensuroimattomana heti lähetyksen päätyttyä. Ei titteleitä, ei ehkä ennakkoon rajattuja aiheita – sisältö ensin!

 

Valtteri

Huomenta Eetu Kupulisoja!
Oletko kotipesässä? Aloitetaanko?

Eetu Kupulisoja
Huomenta! Työpesässä, valmiina siepparoimaan kaiken kohti tulevan kiinni.

Valtteri

? Nythän on niin, että kaksi pitkäaikaista PattU-fania lyö päätä yhteen menneestä kaudesta ja miettii vähän myös tulevaisuutta. Kerrotko aluksi hieman, että kuka olet ja mitä teet?

 

Eetu Kupulisoja

Näin on! Jos nyt muuta minää ensin, niin lehtimies lukioikäisestä saakka, nykyisin paikallislehden toimittajana, ei kirjoittamista, kuvaamista, taittamista ja kaikenlaista muuta, mitä pienessä toimituksessa ikinä voikaan tehdä. Pyhäjoelta tosiaan kotoisin, Raahen naapurista, ja siellä on PattU-uskovaisuuteen aivopesty jo alakoulussa jakamalla kausikortteja. 2002 tuli sitten ensimmäistä kertaa mentyä kaverin ja isänsä kanssa peliin, sieltä ei sitten ole ollut paluuta.

 

Valtteri
Kuulostaa oikein kohtalokkaalta tarinalta. Mitä oikein sinua olen nähnyt ja lukenut, taidat myös kuulua siihen kastiin, että katsot pelejä mahdollisimman paljon paikanpäältä?

Varmaan se sata ottelua on tullut täyteen MiiluAreenalla?

 

Eetu Kupulisoja

Valitettavan paljon. Tästä on tulossa kolmas kausi, kun olen ollut paikan päällä kaikissa kotipeleissä ja muutamassa vieraspeleissä, loput vieraspelit sitten suorana Ruudusta. Ja viides kausi, kun asun liki sadan kilometrin päässä kentästä, niin alkaahan se vähän jo painaa. Että jos sitä ens kaudella malttaisi edes muutaman pelin jättää väliin… Miten itselläsi? Helsingistä käsin et paikan päällä taida monta peliä kesässä nähdä, mutta katsotko minkä verran Ruudusta suorana tai jälkikäteen? Pelien määrää on toki vaikea arvioida, mutta eiköhän nyt ainakin 300 ole rikki.

 

Valtteri

Ruutu on ollut kovaa valuuttaa täällä. Olen asunut jo vuodesta 2008 pois Raahesta. Tosin muutamia kesiä siellä sen jälkeen. Muutto Raahesta on kuitenkin tehnyt sen, että pesäpalloa on tullut itse pelattua enemmän. Ensin Valossa piirisarjaa Jyväskylässä ja nyt Helsingin harrastepesistä Meilahdessa.

 

Valtteri
Sellainen muistikuva minulla on, että ensimmäinen livemuisto PattUsta on peli Kaisaniemen Tiikereitä vastaan Rännärillä.
Ja lempipelaajana oli pikkupoikana koppari Janne Marjelund.

Minulla on sellainen kuva, että olen tutustunut sinuun Twitterissä. Ei taida olla valemuisto tuo?

 

Eetu Kupulisoja

Niin, omien maakuntasarjapelien takia mullakin jäi muutamia pelejä vuodessa välistä. Piti ns. tehdä lajivalinta ja valitsin penkkiurheilun…

 

Valtteri
:D

#sohvaperunat

 

Eetu Kupulisoja

Legendaariset Tiikerit! Pasi Pohjola ja kaikki.

 

Valtteri

Kyllä, Meriläistä ja muita.

 

Eetu Kupulisoja

Niin siellä varmaan ollaan törmätty. Pirkolan Nikon kanssa oltiin se kova PattU-jengi takavuosina. Onneksi nykyään on enemmänkin raahelaistwiittajia.

 

Valtteri

Kyllä! Siihen kuoroon lähdin itsekin sitten visertämään. Nyt tosiaan tuntuu, että digitaaliset hartiat ovat levinneet enemmänkin ja moni muukin uskaltaa puhua Keltamustien puolesta.

 

Eetu Kupulisoja

Niin, laskin kyllä sinut tuohon kovaan PattU-kolmikkoon ? Jep, ja nykyinen mediatiimi ei kyllä kalpene kenellekään, sekin varmasti rohkaisee mukaan.

 

Valtteri

Totta puhut! Mutta palatakseni tähän kauteen, PattU lähtee nyt sitten rappaamaan Jymyn teippejä. Sanoppa nyt rehellisesti kenet sinä olisit toivonut vastustajaksi?

 

Eetu Kupulisoja

Tuo on paha! Pyörittelin pitkään, ja aina jäljelle jäi vain huonoja vaihtoehtoja. Sotkamoa vastaan on pelattu tällä kaudella jo sinänsä ihan riittävän monta kertaa, mutta Vimpeli on ollut vielä vaikeampi vastus, Kouvolaa vastaan pitää vain puolustaa takatilannetta ja Joensuu, vaikka nyt kotona kaatuikin, on hallitsevana mestarina turkasen kova. Eli eiköhän vanha vihollinen kuitenkin kelpo arpa ollut.

 

Valtteri
Niin minäkin ajattelen. Ja mietin juuri, että miksi ajattelen niin?
Ehkä se Sotkamo on paikka missä on perinteitä, lyhyin matkustus ja henkinen latautuminen on helppoa kun tietää, että täysillä pitää pelata alusta asti.

Luotan perjantaina siihen, että avausjakso meille ja toinen sitten tasan. ?

 

Eetu Kupulisoja
Nuo on hyviä perusteita. Historia, asetelma ja etäisyys.

Avausjakson voittoa en epäile yhtään, se on haettu Hiukasta jo kahdesti tänä kesänä ? Niin on Jymyä vastaan tosin hakenut moni muukin, mutta eipä niillä taida olla kuin yksi supervuorotappio koko kesältä.

 

Valtteri

Jotenkin sellainen muistikuva on, että Sotkamo voitti aika monta 2-1 peliä tällä kaudella. ?

 

Eetu Kupulisoja

Sama tuntemus, niitä ei saa päästää supervuoroon asti ? Kai se pitää joku peli, ehkä sitten tiistain kolmas koitos, käydä vieraissakin väijymässä. Oliko samoja ajatuksia?

 

Valtteri
Vähän on tuskainen matka täältä Helsingistä. Tuntuu, että aika ei riitä täälläkään elämiseen. Olen laskenut sen varaan, että seuraava sarja pelataan taas askeleen lähempänä.

Riittääkö PattUlle jos ykköskärki toimii, läpärit otetaan pois ja palloa ei pihalla punnita?

 

Eetu Kupulisoja

Aivan, voihan ne vähäiset jäljellä olevat loma-/ylityöpäivät fiksumminkin käyttää kuin Kainuun korpiin matkaamalla.

 

Eetu Kupulisoja

Sillä pääsee pitkälle. Kyllähän Möykky, Roope ja kumppanit lyö ottamattomillakin sen verran, että oman kotiuttamisenkin pitää toimia. Tuskin Kosonen-Törmänen-Nikula-Keski-Koukkari -osasto hukata asti saa tilanteita, joten ne on yksinkertaisesti käytettävä hyväksi, pelaa sitten kuinka hyvää ulkopeliä hyvänsä.

 

Valtteri
Oot varmasti oikeassa. Se pallo vain jostain kumman syystä laskeutuu sinne rakoihin ja ei niitä kärsi alkaa murehtimaan.
Jos puntaroidaan vielä vähän mennyttä, miten muuten on maistunut J.Haapakosken valtakausi?

Ollaan siitä privana paljon keskusteltu, että kyllähän meille Jussin tulo on sopinut jo pelkästään hänen ”ulkopuolisuuden” vuoksi.

 

Eetu Kupulisoja

Niin pelillisissä asioissa oon huono analyytikko, mutta maallikkona sanoisin, että mitään sinänsä mullistavaa Jussi ei oo tuonut. Aivan peruspeliä sisällä ja ulkona, ja tuosta materiaalista on varmasti saatu hyvin tehoja irti. Mutta paljon vähemmän on ollut kyseenalaisia peluutusratkaisuja kuin viime vuosina ? Persoonana ja videoennakoiden haastateltavana sitten todella hyvä ja piristävä kaveri. En suutu lainkaan, jos saa viiden vuoden jatkopahvin.

 

Valtteri
Nimenomaan näin, että kaikki tehot irti ja vahva tekeminen 360-asteisesti koko seuran ympärillä. Harmittaa vähän joukkueen puolesta, että Miiluareenan katoksen alle olisi mahtunut enemmänkin jengiä, mutta ONNEKSI siitä ei ole tehty sen suurempaa valitusvirttä.

Uskon siihen, että hyvällä boogiella ja positiivisella asenteella viimeinenkin piehinkiläinen valuu katsomoon.

 

Eetu Kupulisoja

Se on ikiongelma se, heikkoja on katsojaluvut vuodesta toiseen. Mutta tuskin siihen mitään viisastenkiveä on. Hyvä boogie ja ennen kaikkea menestyvä joukkue. En jaksa uskoa siihenkään teoriaan, että enemmän omia poikia kokoonpanossa toisi enemmän katsojia, jos pelataan sijoista ynnämuut.

 

Valtteri
En minäkään! Ihan höpönlöpönlöppöä.
Ihan perusjuttuja; peli, keli ja menestys.
Minulla itselläni on ollut vireillä ajatus siitä pelin ilmaisesta kahvista, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ottaa yhteyttä Pauligiin ja kysellä vähän sitä.

Eli jokainen katsoja saisi juoda niin paljon sörriä pelin aikana kuin mahdollista. Sitten pelin jälkeen voisi ostaa itselleen edullisesti kahvipaketin mukaan kotiin.

 

Eetu Kupulisoja

Onpa mielenkiintoinen ehdotus! Miksei vielä joku vapaaehtoinen maksukin omatunnon mukaan. Vai viekö pohjan idealta…

 

Valtteri
Ehdotukseni perustuu siihen, että kahvi aina liikuttaa jengiä ja toisekseen nisu tarttuisi sitten normaalihintaan siitä kyytiin.

Ei tuo vapaamaksukaan ole huono idea varmastikaan.

 

Eetu Kupulisoja

Jossain on toisenlainen lähestymistapa, kallis kahvi ja halpa pulla, niin yhteishinta pysyy kurissa. Mutta kyllä tuo varmasti enemmän houkuttaa! Ei reilun kympin pääsylippukaan tunnu niin pahalta, jos kahvi on kuitenkin ilmaista.

 

Valtteri
Pitääpä nyt aktivoitua ja jututtaa Pauligin markkinointijohtajaa Tomi Wirtasta asiasta.

Mitäpä sitä ei pieni PattU-fani tekisi kotikaupungin ylpeyden eteen.

 

Eetu Kupulisoja

Arvostan tuota heittäytymistä! Suoraan vaan härkää sarvista ja isoherra langan päähän.

 

Valtteri
Tuo tosiaan estää myös sen ainaisen kinan pääsylippujen hinnasta.
Minulla itselläni on se virikekortti, jolla voisi ostaa VIP-liput vaikka joka peliin. Sinne kertyy saldoa jota ei ehdi käyttämään…
312 euroa on tälläkin hetkellä siellä lojumassa.

Mitä omia ”fantasioita” sinulla liittyy PattUun tai pesikseen? ?

 

Eetu Kupulisoja

Ei muuta kuin sileeks vaan! Minä luulin, että meidän ePassin kautta käytettävät liikunta- ja kulttuurisetelit (300e/v) on kova sana, mutta tuo lyö vielä sen laudalta.

 

Valtteri

Se Liekolan Harri ehti kirjoittaa siitä Joukaisesta kirjan. Mietin, että sinä olisit voinut tehdä saman Sami Aholasta.

 

Eetu Kupulisoja

Hyvä kysymys ? Itsestäänselvin vastaus tietysti, että vielä joskus pääsee juhlimaan mestaruutta (se edellinen kerta kun jäi paikan päällä väliin seuraavan päivän yo-kirjoitusten vuoksi, arvaa harmittaako). Oon vähän huono visioimaan tulevaisuutta, joten keinoja ei ole esittää, mutta kyllä minä sitä pelin aktivoimista ja ottelun keston lyhentämistä/vakioimista lähemmäs kahta tuntia kovasti toivon. Tavalla tai toisella. Ja kai se lopulta hyvä juttu olisi, jos pesis Tampereen lisäksi Helsinkiinkin löisi läpi, vaikka tietty oman maalaisromantiikkansa siinäkin, että Vimpelin kaltaiset pikkukylät menestyy.

 

Eetu Kupulisoja

Kirjakin ois kyllä joku päivä kiva kirjoittaa. Nyt vaan pitää keksiä uutta kulmaa, ettei Harri syytä kopioinnista ?

 

Valtteri
Totta! Sellainen pesiksen tulevaisuuteen kantaa ottava skenaariokirja voisi olla myös hyvä.
Ideoisi hulluja ja miettisi trendien vaikutusta.

Tuleeko sinulla kuunneltua sitä #kansallispeli-podcastia?

 

Eetu Kupulisoja

Ei yhtään huono idea. Löytyyhän meiltä pitkä lista ammattitaitoisia henkilöitä niitä analysoimaan, Mikko Kuosmanen tulee ekana mieleen.

 

Valtteri

Sillä oli muuten hyvää asiaa. Silloin kun oli podcastissa vieraana!

 

Eetu Kupulisoja
Kyllä ne jaksot tulee pyörälenkeillä korvanapeista soitettua. On vaan tuo naisten superin seuraaminen jäänyt niin vähälle, että niistä jaksoista saa vähemmän irti.

Jep. Se tuntuu olevan hyvin sotkamolaista, että ajatellaan hyvin pitkälle tulevaisuuteen. Siitä ominaisuudesta on pakko olla heille kateellinen ?

 

Valtteri
Se on hyvä piirre aina jos on resursseja katsoa mielummin huomiseen kuin eiliseen.
Se on kuitenkin siistiä, että pesäpallon ympärillä riittää niin paljon kaivettavaa, jos vain jaksaa kaivaa. Asiantuntijoita kyllä piisaa.

Jostain ihmeellisestä kotiseuturakkaudesta sitä itsekin pesäpalloa hengittää.

 

Eetu Kupulisoja

Se on totta, ja onhan Haapasalon Antti todella mies paikallaan noissa hommissaan. Osaa hyödyntää nykytekniikkaa ja -kanavia.

 

Valtteri

Antti on aivan superloistava jätkä siinä!

 

Eetu Kupulisoja

Sitähän se. Jos mulle nyt piipahdus haastattelijan rooliin sallitaan, kerro jos ei sallita, miten ennakoit tänä syksynä käyvän? Itse kun en osaa vielä yhtäkään top-4-joukkueista kokonaan ulos mestaruuskamppailusta laskea.

 

Valtteri
Saat toki haastatella. ?

Totuuden nimissä en myöskään osaa yhtään laittaa niitä järjestykseen. Niin monia muuttuvia asioita.

 

Eetu Kupulisoja

Noniin, spekulaatiot ja pian romukoppaan joutuvat ennakkoveikkailut pystyyn ?

 

Valtteri
Veikataan näin, että Sotkamo tai Vimpeli ei sitä voita.
Silloin se on joko KPL, Joensuu tai PattU.
Haluan valaa tällä lotolla uskoa yllätykseen!

Tulee ihme loukkaantumisia ja tapahtuu kasa muita miracleja.

 

Eetu Kupulisoja
Toivotaan! Tai ei mulla sinänsä mitään suosikkia ole, mutta ainahan ne yllätykset on urheilun suola. Tässä tapauksessa yllätys-katerogiaan mennee kaikki muu paitsi El Klassikko -osallistujien mestaruus.

Niin loukkaantumiset tuntuu kiusanneen toden teolla oikeastaan kaikkia muita kärkijengejä paitsi Sotkamoa. Se ratkaisee hyvin pitkälle, ketkä ovat syyskuussa ehjänä.

 

Valtteri
Juurikin näin. Sotkamon hyvyyttähän tuokin jossain määrin on.
Nyt pitää Eetu kuitenkin lopetella. Jos näitä toivotaan meiltä lisää, voidaan purkittaa sitten kauden päätös vielä uudestaan pakettiin.

Kiitos kun sain sinut vieraakseni ja pidetään PattU-lippu korkealla Twitterissä!

 

Eetu Kupulisoja
Kyllä. Eilisessä Urheilulehdessä sitä avattiin. Tosi aikaisin syksyllä aloittivat harjoittelun ja tekivät asioita, että loukkaantumiset vältettäisiin.

Jatko-osatoiveiden ryöppyä odotellessa ? Kiitos sinulle isännöinnistä, jatketaan tappelua!

 

Valtteri
Näin tehdään! Syksyllä uidaan Raahen tekoaltaalla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *