Blogcast – Jakso #5: Iiro Junnila & Viestintäliiga

Blogcast – Jakso #5: Iiro Junnila & Viestintäliiga

Blogcast on sisältömuoto, missä keskustellaan kirjoittamalla ja spontaanisti. Monille kirjoittaminen voi olla luontevin ilmaisutapa ja lukeminen voi olla kuuntelemista mukavampaa. Blogcast-lähetys kestää ajallisesti kuten mikä tahansa muukin kohtaaminen, riippuen aina aiheesta, keskustelun tasosta tai kiireestä. Blogcast julkaistaan sensuroimattomana heti lähetyksen päätyttyä, oli sitten kyseessä vaikka Iiro Junnila ja Viestintäliiga.

 

Valtteri
Tervehdys Iiro! Tervetuloa blogcastin historian viidentenä vieraana mukaan chattailemaan.
Iiro K. Junnila
Dodii, tattikset!
Valtteri
Me voidaan se ihan avoimesti myöntää, että mehän emme tunne toisiamme, mutta eikös tämä ole paras tapa aloittaa tutustuminen? ?
Iiro K. Junnila
No onhan tässä tullu vuosikausia jo seurailtua toisiamme, eli ihan niinku tunnettais kuitenkin ?
Mutta tämä on hyvä tapa tutustua lisää, julkisesti!
Valtteri
Kyllä! Aivan ensiksi on pakko kysyä, että mitä ihmettä tuo moottorisaha tekee kuvassasi? Se sinun nimen lukemisesta aina ensimmäisenä ilmestyy verkkokalvoilleni. ?
Iiro K. Junnila
Hahah… Toi moottorisaha juontaa juurensa vuoteen 2007, kun pelasin vielä lätkää. Silloin jostain syystä ansaitsin muutamalla kaukalotappelulla liikanimen Moottorisaha ?‍♂️
Se sittemmin lyhentyi lempinimeksi Saha, joka edelleen on läsnä somekanavissa käyttämässäni nimimerkissä @JunkinSaha.
Valtteri
Hahhah! Joudutko kantamaan tuota sahaa aina mukana vai tunnistetaanko sinut jo muutenkin?
Iiro K. Junnila
Kuten laulussa sanotaan, ”Mä en koskaan lähde ulos ilman moottorisahaa”, eli se on mulla aina mukana. Ainakin henkisesti. ?
Valtteri
Piti ihan käydä katsomassa isolta näytöltä tuota kuvaa. On hieno kuva muutenkin!
Iiro K. Junnila
Joo mä olen tätä moottorisahahommaa jatkanut nyt sitten firman kuvauksissa, eli jonkin sortin tavaramerkki siitä on muodostunut ?
Valtteri
Onko sillä sahalla sitten joku syvempikin merkitys? Vai mitä tarkoitat tuolla henkisellä kantamisella? Terän pitää olla terävä joka tilanteessa vai?
Iiro K. Junnila
Ota hyvä asento niin paalutan:
Valtteri
Tukevasti istumassa. Anna puusilpun lentää. ?
Iiro K. Junnila
Mä oon aina ollut hyvin rauhallinen ja fiksu, vähän ujokin kaveri koulussa ja duuneissa, mutta jostain syystä aina lätkäkypärän päähän pantuani multa lähtee kaikki estot ja annan aina ihan kaikkeni joukkueen menestyksen ja pelikavereideni eteen. Oon oppinut sittemmin heittäytymään ja panemaan kunnolla kroppaa likoon myös kaukalon ulkopuolella, mutta toi moottorisaha tietyllä tapaa muistuttaa siitä periksiantamattomuudesta, räväkkyydestä, taisteluhengestä ja tiimin eteen duunaamisesta, mitä haluan vaalia myös työelämässä. Kiitos ?
Valtteri
Okei! Aika siisti tarina. Muistatko sen taitekohdan jolloin päätit, että nyt olet muuallakin kuin kaukalossa täydellä sielulla mukana?
Jos mietin tuota omalle kohdalleni, niin varmaan se on ainakin ”aikuistumisen” myötä lisääntynyt. Tullut lisää arjen rohkeutta ja ei enää mieti niin paljoa mitä muut ajattelee vaan miltä itsestä tuntuu.
Iiro K. Junnila
Tää on helppo. Meidän koutsi sanoi 2009 keväällä, kun olin 22-vuotiaana kaksi kautta ehtinyt pelata Mestiksessä, että sä voit tässä neloskentässä pelata niin kauan kuin kroppa kestää, mutta ei susta mihinkään muuhun ole. Niin mä sitten siinä päätin, että pitääpä hakeutua oikeisiin töihin. ?‍♂️
Valtteri
Sekin on muuten hauskaa, että ihminen ikään kuin tarvitsee jonkun pelin rinnalle päästäkseen ”täyteen moodiin”.
Minä en ole tiennyt, että olet pelannut ihan Mestiksessäkin. Kova saavutus!
Oletko ihan turkulainen ja asut vieläkin siellä?
Iiro K. Junnila
No joo tuli sitä vähän lätkäurasta nuorena unelmoitua. 2008 pääsin nostamaan mestaruuspyttyäkin, ja pitelinkin sitä kannua hallussani enemmän kuin koko kaudella kiekkoa. ?
Valtteri
:D
Jonkunhan se on kannettava vastuu lopputuloksesta.
Iiro K. Junnila
Raumalta olen lähtöisin ja ylpeä siitä, turkulaistunut sittemmin aika vahvasti ja nyt tuolta vuodesta 2007 asunut Turussa parin vuoden Helsinki-hairahdusta lukuunottamatta.
Valtteri
Okei! Itse olen kotoisin saman tien ääreltä, mutta sen pohjoispuolelta. #8tie
Iiro K. Junnila
?
Valtteri
Riittävän kauan kun ajat ylös päin niin päädyt Raaheen.
Iiro K. Junnila
Kelpuutan
Valtteri
Miten sitten ne oikeat työt, tuliko heti pukukopin jälkeen Viestintäliiga?
Iiro K. Junnila
Serkku asustelee Raahessa, pitäisikin käydä.
Valtteri
Raahessakin on Junniloita. ?
Iiro K. Junnila
Niin duunit. Mä ehdin siinä viikon miettiä 2009 kauden jälkeen tulevaisuutta ja päädyin aika heti Sonera-pisteelle myymään liittymiä ja puhelimia, kun pari koulukaveriakin oli siellä.
Ajattelin, että siinä on hyvä osa-aikaduuni, kun koulua (AMK/markkinointi) oli vielä yksi vuosi jäljellä. Päädyin siitä sitten seitsemäksi vuodeksi TeliaSoneran hommiin, kun pääsin etenemään siellä aika mukavasti. Hyvä pätkä oli. ?
Valtteri
Voisi kuvitella, että sieltä karttui jonkinmoista myyntikokemusta. Mehän täällä Baronalla tehdään yhteistyötä myös Telian kanssa.
Turussa on monia mukavia telialaisia!
Iiro K. Junnila
Joo mä hoidinkin jossain kohtaa myös Baronan yhteistyötä siellä ?
Ja itseasiassa olin myös Baronan kautta ite duunissa alkuvaiheessa
Valtteri
Vautsi! Kaikkea sitä oppii kun blogcastaa. ? #blogcast
Iiro K. Junnila
Sasse!
Valtteri
No joko sitten operaattoritöistä päädyttiin Viestintäliigaan? Milloin me päästään sinne?
Iiro K. Junnila
Ja kyllä sieltä kertyi todella hyvää kokemusta myynnistä ja markkinoinnista ja johtamisesta sen seitsemän vuoden aikana. Sieltä sitten alkuvuodesta 2016, kun tuli sopivasti YT:t niin päätin ottaa paketin ja perustettiin jätkien kanssa tämä oma firma Viestintäliiga. ?
Valtteri
Oliko nämä muutkin Viestintäliigan jätkät siellä töissä? VIESTINTÄLIIGA!
Iiro K. Junnila
Ei toki, mähän en itse asiassa tuntenut muita perustajia kuin Twitterin kautta ennalta ?
Valtteri
Aika hauska!
Kävin teidän eli Viestintäliiga.fi kotisivuilla (https://viestintaliiga.fi/) ja siellähän on jo melkoisesti populaa töissä! Karjula Blogcast fanittaa!
Iiro K. Junnila
Tein soneran aikana yhteistyötä Whitestone-nimisen digitoimiston kanssa yhteistyötä ja tutustuin sitä kautta heidän toimariin. Koskisen Juhani oli siellä copyna ja ne yhdisteli mua sitten tähän ”pisnesideaan” mukaan. Ja kyllä, nyt meitä on 3 vuotta myöhemmin yhteensä jo 14 hengen jengi!
Valtteri
Tuolla porukalla jo pystyy viestimään. ?
Iiro K. Junnila
(Nättiä btw ku tulee kirjoitettua päin persettä eikä kerkee enää korjata ku blogcastlive päällä ?)
Valtteri
? Tämä on viestintää parhaimmillaan.
Ei auta murehtia, sillä kysymyspatteristo jatkuu.
Iiro K. Junnila
Joo mut meillä on tosiaan nyt aika hyvä jengi kasassa, monipuolista osaamista viestinnän, sisällöntuotannon ja digimarkkinoinnin saralta ✌️
Valtteri
Voisiko niistä teidän Viestintäliiga-palveluista nostaa jonkun ygösen? Mikä on teidän suurin vahvuus?
”Mitä ei mistään muualta saa – ainakaan Turusta”
Iiro K. Junnila
Kyllä se ydin on somemarkkinoinnissa ja kokoajan vahvemmin kohdennetussa somemainonnassa, erityisesti FB- ja IG-mainonnassa. Ja sinne sit tietty näyttävät ja erottuvat sisällöt.
Valtteri
Tuosta tulikin mieleen, teettekö ”rekrymarkkinointia”?
Meinaan vaan, että meillä on Baronalla tosi iso boosti päällä tuohon samaan, sillä täyttääkseemme kaikki työpaikat, meidän pitää markkinoida aktiivisesti näitä työpaikkoja. Blogcasteja en ole vielä sinne tehnyt.
Iiro K. Junnila
Lisävahvuutena meillä on petteripoukkamaiset täysin absurdisti ja boksin laidat taittavasti ajattelevat aivot, jotka kehittelee aina mitä villeimpiä ideoita, joista yleensä löytyy kultaisia keskiteitä asiakkaille.
Ollaan muutamia rekrykamppiksia tehty kyllä, joten jatketaanpa ihmeessä niistä juttua! ??
Jossain kohtaa näistä jonkun teidän mimmin kanssa juttelinkin, mutta ei vielä siinä kohtaa päästy yhteistyöhön.
Valtteri
Siitä voisi syntyä jotain hienoa. Varmaan sillä saralla on paljonkin tilausta näinä päivinä. Varsinais-Suomessa on aika paljon myös vapaita työpaikkoja markkinoitavaksi. ?
Meillä on pyritty toistaiseksi itse selviytymään näistä caseista, mutta toiminnan kasvaessa ei voi koskaan tietää kuin paljon tarvitaan kumppaneita mukaan.
Iiro K. Junnila
Joo erityisesti Turun alueen ja sielunmaiseman tuntemus on meillä vahvaa, mutta paljon tehdään Viestintäliigan kautta firmoille myös PK-seudulla ja muuallakin Suomessa hommia ✌️
Valtteri
Se kyllä näkyy hyvin tuolla.
Pakko muuten kysyä sinulta sellainen, että minkä somekanavan ottaisit mukaan autiolle saarelle? Yhden saat valita blogcast hengessä.
Iiro K. Junnila
Ai saakeli, tää on aina paha. Kaikissa puolensa, mutta autiolla saarella haluaisin ehkä olla yhteydessä läheisimpiin elikkäs vanha kunnon Facebook olis ykkönen.
Valtteri
Sama!
Siinä on kuitenkin ehkä eniten niitä ominaisuuksia, joita pystyy hyödyntämään parhaiten. Uutisiakin saa ainakin jollain viiveellä.
Jos ottaisi LinkedInin niin voisihan sitä verkostoitua muiden saarelaisten kanssa. ?
Iiro K. Junnila
Kyllä! IG alkanut kyllä ottaa ykkösroolia omassa käytössä, mutta myös Twitterissä oma ainutlaatuisuus ja totta kai Linkkarilla sit verkostoja – myös ”autiolla” saarella!
Valtteri
IG on faffa myös.
Ehkä sen kautta olisi helpoin ottaa varvaskuvia saarelta.
Iiro K. Junnila
Kyllä, stoorissa sitten olis helppo ottaa hyviä fitness-kuvia kun ei oo syöny kuukauteen
Valtteri
Laittaa sijaintia. ?
Miten jos miettii muuten sinun elämää, millaisia tavoitteita sinulla on? Pienenä poikana unelmoit lätkäurasta, mutta mistä nyt unelmoit?
Iiro K. Junnila
Kyllähän tässä nälkä on syödessä kokoajan kasvanut. Nyt koitetaan miettiä tämän Viestintäliiga-palvelupisneksen kylkeen skaalautuvia toimintoja. Nythän tässä tehdään vaan ihmiskauppaa, mutta ei tällä niin helppoa ole kunnon eläkerahoja päästä tienaamaan ?
Valtteri
Totta!
Nyt on kroppa liossa samalla tavalla kuin jääkiekossa.
Iiro K. Junnila
Maailmanvalloitus pitäisi päästä joku päivä tekemään.
Valtteri
Sun pitää ekaksi kompensoida se tuolla työllä. ?
Iiro K. Junnila
Joo kyllähän tää homma kivaa on ja nautin joka hetkestä ja annan Viestintäliigalle kaikkeni, mutta ei tässä parane jäädä tuleen lojumaan
Kehitellään tätä liiketoimintaa kokoajan ja yritetään löytää tapoja auttaa ihmisiä ja siinä sivussa tienata leveämpää leipääkin ?
Valtteri
Kuulostaa hyvältä tavoitteelta. Nyt pitää lopettaa tällä haavaa, sillä sinun ja minun asiakkaat odottavat.
Palataampa juttuun ja jatketaan sparrausta! Minua kiinnostaisi kovasti uppoutua enempikin tuohon Viestintäliigan maailmaan.
Iiro K. Junnila
Näin se alkaa olemaan, oli hei nättiä tsätätä!
Valtteri

 

Kiitos jätkälle, että tulit mukaan blogcast-jaksoon!
Sahataan tiellä olevat oksat pois jatkossakin.
Iiro K. Junnila
Jatketaan ehdottomasti juttua. Oikein hyvää loppupäivää ja viikkoa ja kevättä ☀️ …sahataan asiaan! ?✌️
Valtteri
Sahataan eli tehdään uusi blogcast-jakso!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Blogcast - Jakso #4: Katleena Kortesuo

Blogcast - Jakso #4: Katleena Kortesuo