Blogcast Q&A

Blogcast Q&A

Toimittaja-tuttuni pyysi erästä tulevaa hänen kirjoittamaa artikkelia varten vastaamaan muutamaan ennakkokysymykseen koskien blogcastia. Mitä blogcast tarkoittaa ja mitä se on? Tehdään siis niinkuin opetetaan, tässä samat vastaukset muillekin luettavaksi.

Mikä on Blogcast ja kenelle se on suunnattu?

Blogcast on sisältömuoto blogien ja podcastien täyttämässä maailmassa, missä keskustelu/haastattelu tapahtuu tietokoneella kirjoittamalla ja se julkaistaan mahdollisimman pian keskustelun päättymisen jälkeen verkkoon.

Blogcast-lähetys kestää ajallisesti kuten mikä tahansa muukin kohtaaminen, riippuen aina aiheesta, keskustelun tasosta tai kiireestä. Se on suunnattu heille, joille kirjoittaminen on luontevin ilmaisutapa ja lukeminen voi olla kuuntelemista mukavampaa. Elämme chat-keskusteluiden ja WhatsApp-viestien aikaa, joten blogcastin lukijan ei tarvitse vaihtaa tuttua keskusteluympäristöä.

Blogcast pyritään julkaisemaan sensuroimattomana heti lähetyksen päätyttyä.

Blogcastissa tärkeää on spontaanius sekä nopean kirjoittamisen taito. Ei titteleitä, ei ehkä ennakkoon rajattuja aiheita – sisältö ensin!

Mistä idea syntyi?

Idea syntyi siitä, että olen itse kova podcastien ystävä, mutta kaipasin hiljaisuutta vaativiin kuunteluhetkiin myös jotain kättä pidempää. Yksi syntysyy oli myös siinä, että tiesin monien olevan erittäin lahjakkaita kirjoittajia, mutta ei niin taitavia puhujia, joten blogcast päästää kirjoittamisen taidon omaavat ihmiset ääneen. Kolmanneksi halusin luoda sisältömuodon, joka ei veisi minulta liikaa ylimääräistä aikaa.

Onko vastaavia palveluja/malleja jo olemassa?

En ole löytänyt vielä aivan puhtaasti samanlaisia ideoita, eikä myöskään nimi ”blogcast” ollut aiemmin tuttu. Tästä kertoo myös vapaana oleva www-domain, jonka toki varasin. Sen sijaan chat-muotoisia julkaisuja on tullut muitakin, varsinkin nuorille suunnattuja. Minun tapauksessani blogcastit toteutetaan Facebookin Messengerissä, ja maailmalla on varmasti paljon tapauksia esimerkiksi WhatsApin tai Instagramin kautta tehdyistä vastaavanlaisista kokeiluista.

Onko tarkoitus kaupallistaa?

Nyt on ollut menossa parin kuukauden kokeilujakso, missä haistelen vähän minne suuntaan idea kehittyy. En usko kuitenkaan mihinkään rajuun kaupallisuuteen, sillä se vaatisi minulta ehkä monia uusia kulmia. Toki sellainen kaupallistaminen ei ole pois-suljettu, että esimerkiksi nykyisessä työssäni Baronan markkinoinnissa voisin hyvin tehdä asiakaskokemustarinoita ja asiakaspalautteita blogcastin avulla. Silloin joku Baronan asiakkaista olisi vain blogcastin vieraana.

Myös työnhakijoiden kanssa olisi mielenkiintoista päästä keskustelemaan.

Miten vieraaksi pääsee?

Tällä hetkellä mitään virallista ilmoittautumista ei vielä ole, mutta kyselin taannoin omassa somessani mahdollisia vieraita ja niistä olen nyt valinnut ensimmäiset kuusi. Nuo jaksot löytyvät julkaistuna kotisivuillani www.valtterikarjula.com. Jos siis jotakuta kiinnostaa kokeilla, samaiselta kotisivulta löytyy yhteystietoni ja sitä kautta voi ilmoittautua vieraaksi. Haastavintahan tässä on löytää yhteinen aika lähetykselle. Työajat kuluvat kuitenkin päivätöissä Baronalla.

Muuta aiheeseen liittyvää?

Uskon, että tulevaisuudessa tietty spontaanisuus eikä liikaa editoitu sisältö kiinnostaa entistä enemmän. Blogcastissa pääsee kuin varkain lukemaan toisten ihmisten välisiä chat-keskusteluja, ja se on yksi kulma miksi lukijat ovat kiinnostuneita. Pitäisi kuitenkin ehtiä katsomaan tarkempaa dataa millaisia lukijamääriä blogcast-lähetykset ovat saaneet. Harrastan livekirjoittamista muutenkin kuin blogcastien ympärillä. Yksi vahvuuksistani on nopea kirjoitustaito ja riittävä rohkeus matalankynnyksen julkaisuihin. Niitä pystyn hyödyntämään blogcasteissa.

Täältä julkaistuihin jaksoihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Saako sinulta somekoulutusta?

Saako sinulta somekoulutusta?