Arki

Teen tällä hetkellä töitä markkinoinnin parissa. Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt Baronan palveluksessa nyt kuluneen kolmen vuoden ajan elokuusta 2016 alkaen. Viimeisimpänä siirryin Baronan Myynnin ja kaupan toimialalle auttamaan heitä markkinoinnin asioissa ja toimialan tunnettavuuden lisäämisessä.

Käytän päivittäisessä työssä paljon HubSpot-järjestelmää. Työpäiväni koostuvat myynnin ja markkinoinnin yhteispelistä, jolloin tärkeimmät tehtäväni ovat tuottaa liidejä myynnille (B2B) sekä saada työnhakijoita Baronan avoimiin työpaikkoihin (B2C). Erilaisten kampanjoiden ja muun rekrymarkkinoinnin kautta tavoitamme suuremman kohdeyleisön kuin pelkästään perinteiset työpaikkailmoitukset pystyisivät.

Tunnetuin osaamiseni on live-bloggaaminen. Tapahtumien ja webinaarien myötä olen pätevöitynyt live-kirjoittajaksi, joka kirjoittaa tapahtumasta koosteen paikan päältä. Silloin kooste lähtee asiakkaille, osallistujille ja puhujille heti tapahtuman jälkeen – niin nopeasti kuin mahdollista!

Kirjoittamisessa minua ajaa eteenpäin parempi ajattelu, luovuus ja oman tietotaidon lisääminen. Syntynyt teksti on lopputulos ajatteluni tasosta.

Kun osallistujat saavat heti tapahtuman jälkeen jotain hyppysiinsä, he ovat herkempiä myös jakamaan sisältöjä.

Ja vähän jotain muutakin

Työssäni olen saanut myös myynnillistä vastuuta, sillä suurin osa myymistämme rekrytointipalveluista koskettaa myös markkinointia. Olen päässyt myyjien mukaan tekemään kauppaa eritoten rekrymarkkinoinnin ja myynnin valmennusten puolella. Tykkään tästä asiakastyöstä paljon, ja sisälläni asuu herätelty myyntihenkisyys.

Marraskuusta lähtien toimin myös Perustavan hallituksessa. Minulta toivotaan ulkopuolista näkemystä myynnistä ja markkinoinnista. Olen isosti kiitollinen Perustavan porukalle tästä haasteesta!

Vaikka olen perusluonteeltani enemmän ujo ja sisäänpäin kääntynyt, iän karttuessa olen huomannut olevani esiintyjä-tyyppiä. Saan enenemissä määrin harjoittaa myös työni puolesta tätä tärkeää taitoa. Kokemus radiosta ja Yle Puheen lähetyksestä on ollut tähän mennessä kuumottavin esiinnyttävä, mutta pitämäni somekoulutukset ja valmennukset auttavat harjoittumaan päivä päivältä luontevammaksi esiintyjäksi.

Haluan kaikessa toiminnassani vaalia avoimuutta ja jopa sokeaa luottamusta toisiin ihmisiin. Toisten auttaminen ja avun pyytäminen ovat minulle asioita, joita en halua unohtaa. Kuten Albert Einstein on todennut, minulla ei ole erityistaitoja, mutta olen perustavanlaatuisella tavalla utelias.

Oma mottoni kuuluu ”Työllä, ei rahalla”.

Listoille pääsyä ja tallenteita

Sosiaalisen myynnin kärkinimi Sani Leino nosti minut listallensa, mihin hän keräsi kymmenen suomalaista vaikuttajaa, joiden ajatusten ja kokemusten kautta voi ammentaa ajatuksia omaan myyntiin ja markkinointiin. Myöhemmin Otavamedia listasi 50 ihmistä, jotka twiittaavat fiksuja sisältö- ja vaikuttajamarkkinoinnista. Sain olla yllätykseksi siinäkin listassa mukana!

Tässä vielä lopuksi muutamia webinaaritallenteita aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan, missä olen saanut olla vieraana: