Arki + markkinointi

Teen tällä hetkellä töitä markkinoinnin parissa. Markkinointi siksi, koska en vielä tiedä. Olen työskennellyt kuitenkin Baronan palveluksessa elokuusta 2016 alkaen. Viimeisimpänä siirryin konsernin sisällä Baronan Myynnin ja kaupan toimialalle auttamaan heitä markkinoinnin tekemisessä sekä toimialan yleisen tunnettavuuden lisäämisessä. Markkinointia olen kuitenkin päättänyt opetella lisää. Se kiinnostaa!

Käytän päivittäisessä työssä HubSpot ja Salesforce-järjestelmiä. Työpäiväni koostuvat myynnin ja markkinoinnin yhteispelistä, jolloin tärkeimmät tehtäväni ovat tuottaa liidejä myynnille (B2B) sekä saada työnhakijoita Baronan avoimiin työpaikkoihin (B2C). Aktiivisen rekrymarkkinoinnin kautta tavoitamme suuremman kohdeyleisön kuin pelkästään perinteiset työpaikkailmoitukset pystyisivät.

Tunnetuin markkinoinnin osaamiseni on live-bloggaaminen. Tapahtumien ja webinaarien myötä olen pätevöitynyt live-kirjoittajaksi, joka kirjoittaa tapahtumasta koosteen paikan päältä. Silloin kooste lähtee asiakkaille, osallistujille ja puhujille välittömästi tapahtuman loputtua.

Sisällöntuotannossa kuten kirjoittamisessa minua ajaa eteenpäin parempi ajattelu, luovuus ja oman tietotaidon lisääminen. Syntynyt teksti on lopputulos ajatteluni tasosta. Olen myös tehnyt paljon käsikirjoituksia eri videoihin ja muihin laajempiin konsepteihin.

Ja vähän jotain muutakin kuin pelkkä markkinointi

Työssäni olen saanut myös myynnillistä vastuuta, sillä suurin osa myymistämme rekrytointipalveluista koskettaa myös rekrymarkkinointia. Olen päässyt Baronan myyjien mukaan tekemään kauppaa eritoten rekrymarkkinoinnin ja myynnin valmennusten puolella. Haluan tulevaisuudessa suuntautua entistä enemmän asiakastyön pariin.

Marraskuusta 2018 lähtien toimin myös rakennusalan yrityksen Perustavan hallituksessa. Minulta toivotaan ulkopuolista näkemystä myynnistä ja markkinoinnista.

Vaikka olen perusluonteeltani enemmän ujo ja sisäänpäin kääntynyt, iän karttuessa olen alkanut nauttimaan esiintymisestä. Saan enenemissä määrin harjoittaa myös työni puolesta tätä tärkeää taitoa niin asiakkaiden kuin Baronan omissa tilaisuuksissa. Kokemus radiosta ja Yle Puheen lähetyksestä on ollut tähän mennessä kuumottavin esiinnyttävä, mutta pidetyt somekoulutukset, webinaarit ja valmennukset auttavat harjoittumaan päivä päivältä luontevammaksi esiintyjäksi.

Haluan kaikessa toiminnassani vaalia avoimuutta ja jopa sokeaa luottamusta toisiin ihmisiin. Avoimuus ehkä ja toivottavasti näyttäytyy ainakin omissa kirjoituksissani. Myös markkinointi ja sen tekeminen on avointa. Toisten auttaminen ja avun pyytäminen ovat minulle asioita, joita en halua unohtaa. Kuten Albert Einstein on todennut, minulla ei ole erityistaitoja, mutta olen perustavanlaatuisella tavalla utelias. Markkinoinnin tekemisestä minulle kuitenkin maksetaan.

Oma mottoni kuuluu ”Työllä, ei rahalla”.

Listoille pääsyä ja tallenteita

Yhtenä oman työelämäni kohokohtana on ollut pääsy kymmenen suomalaisen sosiaalisen myynnin vaikuttajan listalle. Sosiaalisen myynnin kärkinimi Sani Leino nosti minut listallensa jonkin aikaa sitten. Myöhemmin myös Otavamedia listasi 50 suomalaista vaikuttajaa, jotka twiittaavat fiksuja sisältö- ja vaikuttajamarkkinoinnista. Sain olla yllätykseksi siinäkin listassa mukana!

Tähän loppuun olen kerännyt muutamia webinaaritallenteita aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan, missä olen saanut olla vieraana: