Työelämän tähtihetkiä

Olen palkkatöissä Baronalla ja teen siellä markkinoinnin töitä yhdessä myynnin kanssa. Barona on tunnettu vahvasta toimialakohtaisesta osaamisesta ja olemme markkinointitiimin kesken jakautuneet niin, että jokaisella jäsenellä on jokin toimialavastuu. Huolehdin osaltani Baronan Myynnin ja kaupan sekä Asiakapalveluratkaisut toimialoista. Toimin heidän bisnespartnerina kaikissa markkinointiin liittyvissä tehtävissä.

Käytämme markkinoinnin työkaluna HubSpot-järjestelmää, joka on integroitu myynnin käyttämään Salesforce-järjestelmään. Työpäiväni koostuvat myynnin ja markkinoinnin yhteispelistä, jolloin tärkein tehtäväni on tuottaa liidejä myynnille. Samaan vetoon autan Baronan rekrytoijia saamaan uusia työnhakijoita. Erilaisten kampanjoiden ja muun hakijamarkkinoinnin kautta tavoitamme suuremman väestön kuin pelkästään työpaikkailmoitukset pystyisivät.

Tunnetuin osaamiseni on muiden markkinoinnin tehtävien lisäksi live-bloggaaminen. Tapahtumien ja webinaarien myötä olen pätevöitynyt live-kirjoittajaksi, joka kirjoittaa tapahtumasta koosteen paikan päältä. Silloin kooste lähtee asiakkaille, osallistujille ja puhujille heti tapahtuman jälkeen – mahdollisimman nopeasti! Kirjoittamisessa minua ajaa eteenpäin parempi ajattelu, luovuus ja oman tietotaidon lisääminen. Se on väylä päästä ihmisten luokse. Syntynyt teksti on lopputulos ajatteluni tasosta.

Kun osallistujat saavat heti tapahtuman jälkeen jotain hyppysiinsä, he ovat herkempiä myös jakamaan sisältöjä.

Ja vähän jotain muutakin

Olen saanut lisää myynnillistä vastuuta, sillä suurin osa myymistämme rekrytointipalveluista koskettaa myös markkinointia. Tällöin toimin asiakastyössä markkinoijana ja autan kaikkia osapuolia tekemään vaikuttavimpia kampanjoita. Esimerkiksi tämän Telian kanssa tehdyn projektin kehtaa näyttää!

Marraskuusta lähtien toimin myös Perustavan hallituksessa. Minulta toivotaan ulkopuolista näkemystä myynnistä ja markkinoinnista. Olen isosti kiitollinen Perustavan porukalle tästä haasteesta!

Työni on ollut muutakin kuin tietokoneen takaa tuijottelua. Vaikka olen perusluonteeltani enemmän ujo ja sisäänpäin kääntynyt, olen pärjännyt vielä toistaiseksi hyvin niissä tilanteissa, missä olen saanut ja joutunut esiintyä. Kokemus radiosta ja Yle Puheen lähetyksestä on ollut tähän mennessä kuumottavin esiinnyttävä, mutta oppilaitosyhteistyöt ja muut seminaarit auttavat harjoittumaan.

Minulta on pyydetty esityksissä ja puheissa näkemyksiä mm. sosiaaliseen mediaan, markkinointiin, sisältöjen tekemiseen sekä somen kautta työllistymiseen. Haluan toimia esiintyessä sekä työssäni mahdollisimman aitona omana itsenäni. Työssäni haluan vaalia ahkeruutta, avoimuutta ja jopa sokeaa luottamusta toisiin ihmisiin.

Oma mottoni kuuluu ”Työllä, ei rahalla”.

Mentorini sanoi, että ensimmäinen vuosi opitaan, toinen vuosi tehdään ja kolmas vuosi mitataan. Näin ollen vuosi 2019 tulee olemaan minulle mittaamisen vuosi. Ehkä joku päivä löydän itseni vielä yrittäjänä, mutta sen aika ei ole vielä. Minua kiinnostaa liiketoiminta yleisemmin ja sen parissa aion viettää tulevat vuodet. Rajusti opiskellen, lukien ja sitä kohti kulkien.