Kalevalan päivänä IFK:n vieraana

Kalevalan päivänä IFK:n vieraana

Tänään sain mahdollisuuden pelata työajallani jääkiekkoa ja vieläpä kotini naapurissa Helsingin vanhassa jäähallissa. Koska Barona toimii yhtenä IFK Helsingin yhteistyökumppanina, meidät kutsuttiin IFK:n puolelta tutustumaan heidän toimintaansa ja pelaamaan lätkää työkavereiden ja asiakkaiden kesken. Päivä alkoi jo iltapäivällä eri ohjelmanumeroilla ja huipentui IFK:n ja Lukon väliseen kamppailuun.

Luettuani maanantaina Teemu Ramstedtin kirjoittaman blogin hänen paluuottelusta Nordiksen jäähallille, innostuin kirjoittamaan ylös mietteeni omasta ensimmäisestä ottelustani Nordiksella. Olihan myös Kalevalan päivä, jolloin Elias Lönnrot allekirjoitti ja päiväsi Kalevalan ensimmäisen version.

Sikäli kun saan kaarrella jäällä muutenkin monta kertaa viikossa, minua kiinnosti eritoten ohjelmanumerossa kerrottu hallikierros. Aloitimme kuitenkin ottelun pelillä ja saimme kasaan 14 pelaajaa. IFK:n puolelta oli hoidettu maalivahdit ja tuomarit. Varsinainen ottelu päättyi punaisten 7-3 voittoon. (Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen…)

Pelin jälkeen IFK:n myyntijohtaja Markus Lindström kertoi nopeat IFK:n kuulumiset. Heidän missionsa on tuoda ihmiset yhteen. Hän kertoi IFK:n edustavan ”elämysteollisuutta” ja Markuksesta kyllä huokui rakkaus työtään kohtaan.

Harri Rindell jatkoi Markuksen jälkeen puheenvuoroa. Harri puhui suomalaisen jääkiekon tilasta ja muistutti viime vuotisia suomalaisten pelaajien NHL-varauksista, joka on määrältään kokoajan kasvanut. Liigassa pelitapa on muuttunut kohti kansainvälistä peliä, jolloin ollaan aggressiivisia ja hyökätään voimakkaammin.

Seuraava askel Liigassa on koko kentän paine-peli.

IFK:lla on ollut paljon muutoksia urheilupuolella. Samalla juniorit ovat vallanneet peliaikaa esimerkiksi Miro Heiskasen johdolla. Vaikka jääkiekko nauttii suosiota Suomessa, nuorten harrastajien kanssa on havahduttu siihen, että automaattisesti lahjakkaat yksilöt eivät valu enää pelkästään jääkiekon laariin.

Yksilölliset tavat selvityä muutoksessa – Lilli Sundvik

Jääkiekko-puheen lisäksi olimme saaneet puheenvuoroksi vielä psykologitoimisto Crescon johtajan Lilli Sundvikin esityksen. Lilli puhui siitä, miten esimies voi auttaa selviytymään muutoksessa.

Lilli kävi läpi klassisen muutos käyrän, joka kuvasi tunnereaktioita. Käyrä kulki ylösalaisin sisältäen kaikki mahdolliset tunteet, mitä muutoksen aikana läpikäytiin. Käyrän alkuperäinen tekijä ja tutkija Dr. Elisabeth Kubler-Ross oli tutkinut vuonna 1969 kuolemansairaita syöpäpotilaita. Sama käyrä päti työelämään.

Ihmisillä on tarve suojata omaa minää minä-puolustus-keinoilla. Silloin käyttäydytään yllättävälläkin tavalla.

Esimiehen rooli muutoksessa on lisätä hallinnan tunnetta. Hallinnan tunne on ihmisen työtyytyväisyyden perus-tarve, joka saattaa perustua yhtä hyvin illuusioon. On omanlaisensa taito, että hallinnan tunteen voi hetkeksi ulkoistaa tai antaa pois. On todettu, että yksi vahva osa-tekijä lentopelosta voi johtua siitä, että ihmisillä on liian iso hallinnan tunne eikä uskalla antaa valtaansa lennon ajaksi kapteenille.

Stressaantuminen kapeuttaa meidän horisonttia.

Selitämme kokoajan asioita syy-seuraus-selityksillä. Mistä syystä havaitsemme jonkun asian tapahtuvan, määrää paljolti käyttäytymistämme. Työelämässä esimies on tunteiden säiliö, jolloin jokaisen kannattaa huolehtia omasta hyvinvoinnista. Tämä päivä oli hyvä esimerkki siitä.

Kiitos Barona, IFK ja Markus Lindström!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Up Next:

Mitä työnhakijat arvostavat uudessa työpaikassa?

Mitä työnhakijat arvostavat uudessa työpaikassa?