Arki

Teen tällä hetkellä töitä markkinoinnin parissa. Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt Baronan palveluksessa. Huolehdin osaltani Baronan Myynnin ja kaupan sekä Asiakapalveluratkaisut toimialoista.

Käytän päivittäisessä työssä paljon HubSpot-järjestelmää. Työpäiväni koostuvat myynnin ja markkinoinnin yhteispelistä, jolloin tärkein tehtäväni on tuottaa liidejä myynnille sekä saada työnhakijoita Baronan avoimiin työpaikkoihin. Erilaisten kampanjoiden ja muun hakijamarkkinoinnin kautta tavoitamme suuremman kohdeyleisön kuin pelkästään perinteiset työpaikkailmoitukset pystyisivät.

Tunnetuin osaamiseni on muiden markkinoinnin tehtävien lisäksi live-bloggaaminen. Tapahtumien ja webinaarien myötä olen pätevöitynyt live-kirjoittajaksi, joka kirjoittaa tapahtumasta koosteen paikan päältä. Silloin kooste lähtee asiakkaille, osallistujille ja puhujille heti tapahtuman jälkeen – mahdollisimman nopeasti! Kirjoittamisessa minua ajaa eteenpäin parempi ajattelu, luovuus ja oman tietotaidon lisääminen. Syntynyt teksti on lopputulos ajatteluni tasosta.

Kun osallistujat saavat heti tapahtuman jälkeen jotain hyppysiinsä, he ovat herkempiä myös jakamaan sisältöjä.

Ja vähän jotain muutakin

Olen saanut lisää myynnillistä vastuuta, sillä suurin osa myymistämme rekrytointipalveluista koskettaa myös markkinointia. Olen päässyt myyjien mukaan tekemään kauppaa eritoten hakijamarkkinoinnin puolella. Tykkään tästä asiakastyöstä paljon, ja sisälläni asuu myyntihenkisyys.

Marraskuusta lähtien toimin myös Perustavan hallituksessa. Minulta toivotaan ulkopuolista näkemystä myynnistä ja markkinoinnista. Olen isosti kiitollinen Perustavan porukalle tästä haasteesta!

Vaikka olen perusluonteeltani enemmän ujo ja sisäänpäin kääntynyt, olen pärjännyt vielä toistaiseksi hyvin niissä tilanteissa, missä olen saanut ja joutunut esiintyä. Kokemus radiosta ja Yle Puheen lähetyksestä on ollut tähän mennessä kuumottavin esiinnyttävä, mutta oppilaitosyhteistyöt ja muut seminaarit auttavat harjoittumaan.

Minulta on pyydetty esityksissä ja puheissa näkemyksiä mm. sosiaaliseen mediaan, markkinointiin, sisältöjen tekemiseen sekä somen kautta työllistymiseen. Niin ja onhan sitä päästy myös NHL.comiin skeittihallimme Puljun avustuksella. Haluan toimia esiintyessä sekä työssäni mahdollisimman aitona omana itsenäni. Työssäni haluan vaalia ahkeruutta, avoimuutta ja jopa sokeaa luottamusta toisiin ihmisiin.

Oma mottoni kuuluu ”Työllä, ei rahalla”.